Pszichológus segíthet rajtam, vagy az csak pénzkidobás? Nektek volt ilyen időszak az életetekben?
Főiskolai tanuló vagyok, egész jól megy a suli, nyakamon a szakdolgozat. Van egy csodás barátnőm is évek óta aki szeret. Mostanában mégis állandóan szorongok mindenen, görcsölök, borúsan látom a jövőt, és állandóan azon görcsölök, hogy elhagy a párom, pedig erre semmilyen jel nem utal. Borzasztóan érzem magam, alig telnek a napok. Sokszor az öngyilkosság is megfordul a fejemben. Volt már nektek ilyen? Mi orvosolhatná ezt?
26/f
Szerintem csak besokalltál a szakdolgozat miatt.
Meg a változás miatt. Gondolom, akkor most hamarosan befejezed a sulit és dolgozni kéne. Ami elég nagy változás.
Talán csak félsz a változástól. Vagy nincsenek terveid, lehetőségeid és rossz érzés a bizonytalanság.
A pszichológus nem pénz kidobás, és igen, segít kideríteni, hogy honnan gyökerezik a szorongásod, nem fogja tudni helyetted megoldani a problémákat, de segít megbirkózni velük, hogy újra jól érezd magad a bőrödben.
Addig is, nyugodtan igyál esténként 1 csésze orbáncfű vagy citromfű teát, ezek nagyon jól oldják a szorongást, de nem okoznak mellékhatást, és nem tompítanak el. Sedativ pc homeopátiás szer is mehet, nagyon jó az is, szintén mellékhatások nélkül.
Nekem is hasonló szorongásos, depresszív, alkalmazkodási zavaros tüneteim voltak, rosszul éreztem magam.Tündérhegyen kezdtem a terápiámat 2011-ben, sokat segített, de meg kellett szakítanom. Rá egy évre újból visszaestem, felkerestem a főorvost, és azóta járok hozzá. Csoportterápiás a módszer, az ebben eltöltött évek alatt nagyon sokat változtam jó irányba. Sokkal sokkal jobban érzem magam.
A korábbi munkahelyemhez képest, ahonnan a problémáim miatt jöttem el, összehasonlíthatatlanul működöm a kollégák között.
Drága, hosszú ideig tart, de megéri. Valamit valamiért. Nekem ez a véleményem.
Elsősorban jó lenne tudni,hogy nálad a szorongások akkor jönnek-e elő amikor vizsgaszezon van?
Mikor kezdődik és mikor múlik el?
Történhetett-e valami a családod és közted?
Esetleg családon belül (szülőkkel)?
Mi az ami a főiskolán nagyon nehezen megy? Melyik tantárgy?
Van-e olyan pedagógus aki idegesít téged?
Anyagilag hogy állsz?
Mi volt az ami a szorongásod előtt nagyon ledöbbentett? ///nálunk a férjem hónapokig rosszul érezte magát egy tv műsor miatt.Fiatalok voltunk és a műsorban arról beszéltek,milyen nehéz lakást szerezni/////
Szeretném,ha őszintén válaszolnál önmagadnak és meglesz a probléma gyökere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!