Szerintetek van elég nyomós indok az öngyilkosságra?
#19-es
Nem értek egyet. Az, hogy valaki depressziós, nem azt jelenti, hogy sokat sír, h deszar az élete. Gondolom még nem volt dolgod súlyosan depressziós emberrel.
Illetve már vártam, hogy egy keresztény ide írja, ezt az elméletet, hogy Isten adta az életet, csak neki van joga ezt elvenni. Én viszont úgy gondolom, hogy minden embernek joga van a saját élete fölött dönteni.
Valóban nem volt dolgom, és abban is biztos vagyok, hogy nem tudnék mit kezdeni a helyzettel. (Végülis mindenki oldja meg a baját saját maga)
Isten szabad akaratot adott az embereknek, úgyhogy cselekedhet rosszat, s jót egyaránt. Persze, az már más kérdés, hogy mint mindig, a tetteinkért vállaljuk a felelősséget, és élő ember nem igazán tudja mi lesz majd a földi élet után, ezért kitudja... Az, aki öngyilkos lesz pokolba kerülhet, hiszen az is egyfajta gyilkosság, tehát bűn.
Aki öngyilkos lesz, annak olyan pszichés problémái vannak ami miatt a legalapvetőbb emberi ösztön az életösztön lecsökken vagy nem válik fontossá. Azt azért ne felejtsük el, hogy az öngyilkosok egy része de legalábbis én több story is ismerek öngyilkossága után megbánta tettét, és ha nem a szikláról vetette le magát meg tudták menteni az életét.
Azt nem tudjuk hogy azok akik meghaltak megbánták-e, de valószínüsíthető hogy a halál előtti pillanatban ha nem teljesen kábult az agya, az életösztön felerőssödik hisz a probléma ami miatt megtette már nem tűnik olyan fontosnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!