Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek van elég nyomós...

Szerintetek van elég nyomós indok az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés
Mostanában elterjedt dolog ez az öngyilkosság dolog és egyre több helyen látom, hogy ez meg az mit tett magával párkapcsolati/családi/szociális problémák miatt. Szerintem nincs az az ok amiért akárki öngyilkos lehetne. Családi problémákat (elhalálozás, szegénység, stb.) túl lehet élni. Nekem is van egy barátnőm és nagyon nehéz kapcsolatunk van ígyis mivel távkapcsolatban élünk és ritkán tudunk találkozni. Ha elhagyna nagyon fájna, de ha mégis egyszer ez megtörténik, mert valószínűleg nem most találom meg az örök szerelmet, attól még nem kell eldobni az egész életed. Minden ugyanúgy fog menni, mint ahogy azelőtt. Családi problémák nagyon sok lehet, de itt van pl. a halál. Ha meghal valaki azon valahogy túl kell lépni. Attól hogy valakivel megtörténik, nem kell mással is ennek lenni. Egyszer minden rossznak vége van én úgy tudom. A mi családunkban is vannak problémák, de mind túl lehet élni. Mondhatom normális életem van, normális családi problémákkal. Szociális problémák. Na például nekem nagyon kevés barátom van, de nem is szeretnék többet. De tényleg nagyon kevés. De akik vannak ígyis elegen vannak. Valaki elfogad engem, valaki pedig nem, ezt kell szeretni. Hallok olyat is, hogy kiközösítés, egyedüllét. Na ez szerintem hülyeség. Ez ellen lehet tenni, de ne istentől várja a segítséget, segítse meg magát. Valakinek pedig csak már menőségből is öngyilkos gondolatok járnak az eszében, olyan aki egészséges, van 2 keze, 2 lába, mégis mindig nyávog, hogy meg szeretne halni és öngyilkos lesz. Ezt önsajnáltatásnak nevezik. A barátnőm szerint van olyan ok amiért lehet öngyilkos valaki, szerintem nincs. Mindig megkérdezem tőle, hogy akkor mondjon egyet, de azt mondja, hogy nem tud, de biztos hogy van. Ti tudtok olyan okot amiért öngyilkos lehet valaki? Nekem van igazam? Vagy tényleg önkezűleg véget vethet az életének akárki, csak mert valami nem úgy van ahogy lennie kellene? Előre is köszönöm a válaszokat! 15/F

2016. jún. 11. 23:24
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

#19-es

Nem értek egyet. Az, hogy valaki depressziós, nem azt jelenti, hogy sokat sír, h deszar az élete. Gondolom még nem volt dolgod súlyosan depressziós emberrel.

Illetve már vártam, hogy egy keresztény ide írja, ezt az elméletet, hogy Isten adta az életet, csak neki van joga ezt elvenni. Én viszont úgy gondolom, hogy minden embernek joga van a saját élete fölött dönteni.

2016. jún. 12. 16:53
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Valóban nem volt dolgom, és abban is biztos vagyok, hogy nem tudnék mit kezdeni a helyzettel. (Végülis mindenki oldja meg a baját saját maga)

Isten szabad akaratot adott az embereknek, úgyhogy cselekedhet rosszat, s jót egyaránt. Persze, az már más kérdés, hogy mint mindig, a tetteinkért vállaljuk a felelősséget, és élő ember nem igazán tudja mi lesz majd a földi élet után, ezért kitudja... Az, aki öngyilkos lesz pokolba kerülhet, hiszen az is egyfajta gyilkosság, tehát bűn.

2016. jún. 13. 15:27
 23/25 anonim válasza:
0%
Most gondolj bele, hogy mit éreznek ebben a pillanatban i például a halálos beteg alig 10 évet élt gyerekek, akiknek csak néhány napjuk van hátra. Mit meg nem adnának egy "életért". Te meg csak úgy eldobod magadtól. Becsüld meg, lehet a túlvilág nem is létezik, te meg itt elpazarlod...
2016. jún. 16. 10:38
 24/25 anonim ***** válasza:

Aki öngyilkos lesz, annak olyan pszichés problémái vannak ami miatt a legalapvetőbb emberi ösztön az életösztön lecsökken vagy nem válik fontossá. Azt azért ne felejtsük el, hogy az öngyilkosok egy része de legalábbis én több story is ismerek öngyilkossága után megbánta tettét, és ha nem a szikláról vetette le magát meg tudták menteni az életét.

Azt nem tudjuk hogy azok akik meghaltak megbánták-e, de valószínüsíthető hogy a halál előtti pillanatban ha nem teljesen kábult az agya, az életösztön felerőssödik hisz a probléma ami miatt megtette már nem tűnik olyan fontosnak...

2016. júl. 10. 17:51
 25/25 anonim ***** válasza:
21-es, a saját életed felől van jogod dönteni, de gyilkolni már nincs jogod, bűn. Az hogy valaki magát öli meg ugyanúgy ha nem jobban fáj azoknak akik életben maradtak mint az hogy valakit megölt valaki más. A halottnak már úgyis mind1. Ilyen értelemben felelősséged van az életeddel mások iránt. Ha nincs senkid, és megölöd magad, valószínűleg a kutyát sem fogja érdekelni. De az, annak az embernek a személyes tragédiája, amit valljunk be - ő okozott magának.
2016. júl. 10. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!