Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek van elég nyomós...

Szerintetek van elég nyomós indok az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés
Mostanában elterjedt dolog ez az öngyilkosság dolog és egyre több helyen látom, hogy ez meg az mit tett magával párkapcsolati/családi/szociális problémák miatt. Szerintem nincs az az ok amiért akárki öngyilkos lehetne. Családi problémákat (elhalálozás, szegénység, stb.) túl lehet élni. Nekem is van egy barátnőm és nagyon nehéz kapcsolatunk van ígyis mivel távkapcsolatban élünk és ritkán tudunk találkozni. Ha elhagyna nagyon fájna, de ha mégis egyszer ez megtörténik, mert valószínűleg nem most találom meg az örök szerelmet, attól még nem kell eldobni az egész életed. Minden ugyanúgy fog menni, mint ahogy azelőtt. Családi problémák nagyon sok lehet, de itt van pl. a halál. Ha meghal valaki azon valahogy túl kell lépni. Attól hogy valakivel megtörténik, nem kell mással is ennek lenni. Egyszer minden rossznak vége van én úgy tudom. A mi családunkban is vannak problémák, de mind túl lehet élni. Mondhatom normális életem van, normális családi problémákkal. Szociális problémák. Na például nekem nagyon kevés barátom van, de nem is szeretnék többet. De tényleg nagyon kevés. De akik vannak ígyis elegen vannak. Valaki elfogad engem, valaki pedig nem, ezt kell szeretni. Hallok olyat is, hogy kiközösítés, egyedüllét. Na ez szerintem hülyeség. Ez ellen lehet tenni, de ne istentől várja a segítséget, segítse meg magát. Valakinek pedig csak már menőségből is öngyilkos gondolatok járnak az eszében, olyan aki egészséges, van 2 keze, 2 lába, mégis mindig nyávog, hogy meg szeretne halni és öngyilkos lesz. Ezt önsajnáltatásnak nevezik. A barátnőm szerint van olyan ok amiért lehet öngyilkos valaki, szerintem nincs. Mindig megkérdezem tőle, hogy akkor mondjon egyet, de azt mondja, hogy nem tud, de biztos hogy van. Ti tudtok olyan okot amiért öngyilkos lehet valaki? Nekem van igazam? Vagy tényleg önkezűleg véget vethet az életének akárki, csak mert valami nem úgy van ahogy lennie kellene? Előre is köszönöm a válaszokat! 15/F

2016. jún. 11. 23:24
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Szerencsére nincsenek ilyen problémáim. Egyszerű és átlagos gyerek vagyok. Szeretném ha ez így is maradna.
2016. jún. 11. 23:43
 12/25 anonim ***** válasza:
amig csak a feleig olvastam el kb, meg ugy gondoltam, hogy te ilyen 30-40 koruli szemely lehetsz, aki mar atelt par dolgot, es azert allit ilyen magabiztosan dolgokat. aztan lattam a korod.... persze, vannak, akik mar 10 evesen bolcsebbek egy kozepkorunal, de lassuk be nem ez a jellemzo. 15 evesen szerintem nem nagyon latsz ra meg ilyesmi dolgokra.
2016. jún. 11. 23:48
 13/25 anonim ***** válasza:

Depressziót sokan írták már, de lehet más oka is.

A legjobb barátnőm nagymamája 80x éves, lebénult a teljes jobb oldala 11 éve, azóta csak fekszik, pelenkába ürít, és ráadásul nincs is állandó felügyelet alatt, mert valakinek dolgoznia is kell, szóval tiszta magányos. Pedig a bénulás előtt nagyon aktív típus volt.

Megvan a 2 keze, 2 lába, de nem csodálkozom, ha meg akar halni. Szerintem, ha képes lenne rá fizikailag, öngyilkos lenne. Én pedig nagyon is megérteném, mert az ő helyzetében én is ezt akarnám.

Sajnos ebben a szép országban tiltott az eutanázia (ami végeredményt tekintve szintén öngyilkosság-féleség), pedig szerintem ez kínzás.

2016. jún. 12. 00:04
 14/25 anonim ***** válasza:
Azért,hogy tisztábban láss,elmondanám,hogy "ez az öngyilkosság dolog" nem mostanában terjedt el...elég régóta létezik, te vagy az,aki most ért emberi létének abba a szakaszába,amikor tudatosult benned,hogy van ilyen. Azért örülünk neki,hogy amint írod nem küzdesz erre buzdító problémákkal, bár meglepne,ha a te hatalmas élettapasztalatoddal épp vinné a bank a házat, épp végső stádiumú rákod lenne, megcsalt volna a párod a legjobb barátoddal és eltűnne a gyerekekkel...
2016. jún. 12. 00:07
 15/25 anonim ***** válasza:

Azért nem kell legyökerezni a kérdezőt, 15 éves, fiatal még.

"Mondhatom normális életem van, normális családi problémákkal... kevés barátom van, de nem is szeretnék többet."

Mivel neked normális életed van és átlagos problémáid, persze, hogy így gondolod.

De te nem tudod, hogy milyen máshogy élni, és örülj is neki.

Alapvetően mindenki élni szeretne, hidd el.

Nagyon sok gusztustalan, gyomorforgató és rossz dolog történik az emberrel, amit vagy az élet vagy más ember/ek okoznak neki és ami öngyilkosságig vezethet. Másnak barátai sincsenek, mentális problémákkal, személyiségzavarral, depresszióval küzdenek, ez azért sokat rátesz az életükre, sokkal nehezebb bármivel megbirkózni, mint akinek nincsenek ilyen gondjai, ezek is rátesznek nehéz időszakaikban egy lapáttal.

Aki öngyilkos, az többnyire nem hirtelen felindulásból öngyilkos, hanem egy lassú folyamat eredménye.

De példákat kérdtél, én írok is neked:

- ha egy idegen elrabol bezár a házába évekig fogva tart és szexuálian erőszakol pár naponta

- ha egy kísérletet hajtanak végre és más neműként nevelnek gyerekkorod óta, kiírtják a nemi jelleged, és identitászavarod lesz. Később hiába próbálsz normális életed élni férfiként és házasodni, az elmúlt hosszú évek átnevelései miatt nem tudsz normális kapcsolatot létesíteni és normális életet élni( valós eset, az egyik legundorítóbb pszichológiai kísérlet volt, tönkretették az ember életét)

- ha nyomorék leszel vegetálnál csak mint egy zöldség egy baleset miatt, és nem tudod feldolgozni, hogy innentől minden más és lekorlátozott vagy, nem beszélve az emberi kapcsolataidról.

Ettől függetlenül nem pártolom az öngyilkosságot, de vannak helyzetek, amikor teljesen megértem, hogy ha valaki így dönt és nem látott más kiutat a szenvedésből.

A divat öngyilkossági kísérleteket meg kérlek ne is említsd meg, ne vicceljünk már.

2016. jún. 12. 00:09
 16/25 Yog-Sothoth ***** válasza:
100%
Dicsekedni jöttél, hogy milyen értelmes vagy, és hogy milyen stabil vagy mentálisan?:) Jó dolog, hogy gondolkozol, de inkább az ilyen jellegű gondolataid a barátaiddal beszéld ki péntek esténként.
2016. jún. 12. 00:29
 17/25 anonim ***** válasza:

"A barátnőm szerint van olyan ok amiért lehet öngyilkos valaki, szerintem nincs"

Na most mivel VANNAK emberek, akik öngyilkosok lesznek, leszögezhetjük, hogy egészen biztosan a barátnődnek van igaza.

Azt meg mindenki maga dönti el, mi elég nyomós ok neki, nem köteles mindenki a te véleményeden lenni.

2016. jún. 12. 01:02
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért nincs az az ok szerinted, amiért bárki öngyilkos lehetne, mert egy elkényeztetett kis gyökér vagy, elképzelni se tudod, milyen az, amikor valakinek nem rakják a dolgokat a segge alá, amikor ok nélkül megalázzák, vagy amikor azt érzed, senkinek se vagy fontos, vagy max egy embernek, de az is elhagy más miatt, és még sorolhatnám...

Istenem, hogy lehet valaki 15 évesen ekkora gyökér? -.-

2016. jún. 12. 01:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Rettentően sajnálom az öngyilkosokat. Ha nem lenne ilyen a világ, nem lennének öngyilkosok. De azért nem kell védeni őket. Amikor lebénul valaki, vagy beteg lesz, ha elrabolnak valakit, vagy valamelyik szerettedet rabolják el, vagy bármi ami nem veled történik, és az illetőt szereted, akkor még megértem. De mikor tényleg depresszió miatt sipákolnak, na azt nem. Ne legyen már minden 2. ember öngyilkos, csak azért mert "megalázzák"! Álljonn a sarkára, és meg van oldva.

Szerintem egyébként igazad van. Senki nem vethetNE önkezűleg véget magának, mert azt csak a Teremtő tehetné (persze mindig is lesznek lázadók). De vannak olyan gondok, amik egyeseket nagyon megviselnek. Szerintem te csak egy kissé érzéketlen vagy. De nem baj, legalább hasonlítunk.

2016. jún. 12. 07:31
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted azért nincs ok az öngyilkosságra, mert neked normális, átlagos életed van? Azzal azért tisztában vagy remélem, hogy nem mindenkinek van olyan élete, mint neked! Komolyan mondom, annyira fel tud b*szni idegileg, amikor ilyen hülye véleményeket látok! Ez kb. olyan, mintha egy látó ember azt mondaná, hogy vakok nem is léteznek, mert én látok! Talán el kéne rajta gondolkodni kicsit, hogy ezen a bolygón 7 milliárd ember él, 7 milliárd teljesen különböző életet, és a tied csak egy közülük. Ahelyett, hogy a saját életed alapján próbálsz messzemenő következtetéseket levonni ilyen komoly témákról, mint az öngyilkosság, inkább örülnöd kéne, hogy téged ez a dolog nem érint, és nem kéne okoskodni!
2016. jún. 12. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!