Szerintetek van elég nyomós indok az öngyilkosságra?
Depressziót sokan írták már, de lehet más oka is.
A legjobb barátnőm nagymamája 80x éves, lebénult a teljes jobb oldala 11 éve, azóta csak fekszik, pelenkába ürít, és ráadásul nincs is állandó felügyelet alatt, mert valakinek dolgoznia is kell, szóval tiszta magányos. Pedig a bénulás előtt nagyon aktív típus volt.
Megvan a 2 keze, 2 lába, de nem csodálkozom, ha meg akar halni. Szerintem, ha képes lenne rá fizikailag, öngyilkos lenne. Én pedig nagyon is megérteném, mert az ő helyzetében én is ezt akarnám.
Sajnos ebben a szép országban tiltott az eutanázia (ami végeredményt tekintve szintén öngyilkosság-féleség), pedig szerintem ez kínzás.
Azért nem kell legyökerezni a kérdezőt, 15 éves, fiatal még.
"Mondhatom normális életem van, normális családi problémákkal... kevés barátom van, de nem is szeretnék többet."
Mivel neked normális életed van és átlagos problémáid, persze, hogy így gondolod.
De te nem tudod, hogy milyen máshogy élni, és örülj is neki.
Alapvetően mindenki élni szeretne, hidd el.
Nagyon sok gusztustalan, gyomorforgató és rossz dolog történik az emberrel, amit vagy az élet vagy más ember/ek okoznak neki és ami öngyilkosságig vezethet. Másnak barátai sincsenek, mentális problémákkal, személyiségzavarral, depresszióval küzdenek, ez azért sokat rátesz az életükre, sokkal nehezebb bármivel megbirkózni, mint akinek nincsenek ilyen gondjai, ezek is rátesznek nehéz időszakaikban egy lapáttal.
Aki öngyilkos, az többnyire nem hirtelen felindulásból öngyilkos, hanem egy lassú folyamat eredménye.
De példákat kérdtél, én írok is neked:
- ha egy idegen elrabol bezár a házába évekig fogva tart és szexuálian erőszakol pár naponta
- ha egy kísérletet hajtanak végre és más neműként nevelnek gyerekkorod óta, kiírtják a nemi jelleged, és identitászavarod lesz. Később hiába próbálsz normális életed élni férfiként és házasodni, az elmúlt hosszú évek átnevelései miatt nem tudsz normális kapcsolatot létesíteni és normális életet élni( valós eset, az egyik legundorítóbb pszichológiai kísérlet volt, tönkretették az ember életét)
- ha nyomorék leszel vegetálnál csak mint egy zöldség egy baleset miatt, és nem tudod feldolgozni, hogy innentől minden más és lekorlátozott vagy, nem beszélve az emberi kapcsolataidról.
Ettől függetlenül nem pártolom az öngyilkosságot, de vannak helyzetek, amikor teljesen megértem, hogy ha valaki így dönt és nem látott más kiutat a szenvedésből.
A divat öngyilkossági kísérleteket meg kérlek ne is említsd meg, ne vicceljünk már.
"A barátnőm szerint van olyan ok amiért lehet öngyilkos valaki, szerintem nincs"
Na most mivel VANNAK emberek, akik öngyilkosok lesznek, leszögezhetjük, hogy egészen biztosan a barátnődnek van igaza.
Azt meg mindenki maga dönti el, mi elég nyomós ok neki, nem köteles mindenki a te véleményeden lenni.
Azért nincs az az ok szerinted, amiért bárki öngyilkos lehetne, mert egy elkényeztetett kis gyökér vagy, elképzelni se tudod, milyen az, amikor valakinek nem rakják a dolgokat a segge alá, amikor ok nélkül megalázzák, vagy amikor azt érzed, senkinek se vagy fontos, vagy max egy embernek, de az is elhagy más miatt, és még sorolhatnám...
Istenem, hogy lehet valaki 15 évesen ekkora gyökér? -.-
Rettentően sajnálom az öngyilkosokat. Ha nem lenne ilyen a világ, nem lennének öngyilkosok. De azért nem kell védeni őket. Amikor lebénul valaki, vagy beteg lesz, ha elrabolnak valakit, vagy valamelyik szerettedet rabolják el, vagy bármi ami nem veled történik, és az illetőt szereted, akkor még megértem. De mikor tényleg depresszió miatt sipákolnak, na azt nem. Ne legyen már minden 2. ember öngyilkos, csak azért mert "megalázzák"! Álljonn a sarkára, és meg van oldva.
Szerintem egyébként igazad van. Senki nem vethetNE önkezűleg véget magának, mert azt csak a Teremtő tehetné (persze mindig is lesznek lázadók). De vannak olyan gondok, amik egyeseket nagyon megviselnek. Szerintem te csak egy kissé érzéketlen vagy. De nem baj, legalább hasonlítunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!