Én 2t is ismerek. :)))
Imádom őket. :)))
#3 vagyok
Románok közt is vannak rendes emberek, de olyanok is akik lopnak csalnak hazudnak.
Ami közös bennük h nagyon szeretnek költekezni, és mindent megvesznek maguknak az utolsó pénzükön is. Dolgozni nem nagyon szeretnek, de vannak itt is kivételek.
Romániában élek, azaz Székelyföldön, ismerek sok román embert.
Eltérő, nem lehet általánosítani.Van aki megtudja magyarr vagy azt mondja kedveli Magyarországot, van aki nem mond semmit. És van a ,,rasszista" része. Hisz egy nép nem lehet egyforma.
De segítőkész, munkás emberek az igaz.
Mész valahol, nem tudsz románul, de megkérdezed, pl. merre van a cinema, és ha kézzel-lábbal is elmutogatja.
A román tengerpart sem rossz annyira, mint állítják. Ahogy egy svéd ismerősöm mondta: ,,Románia jó hely, a tengerpartja olcsó, és sok a jó csaj" :D
Vannak bizonyos hagyományaik (korai házasság, a nő nem dolgozhat...), szerintem kicsit szűklátókörűek. Mert ahhoz, hogy egy társadalom elfogadja őket, akkor nem szektaként kéne működni, hanem a társadalom általános íratlan szabályaival együtt fejlődni.
De egyébként vegyes tapasztalataim velük kapcsolatban -mint a fehér emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!