Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a névről?

Mit gondoltok erről a névről?

Figyelt kérdés
Fehér Annabella Róza Melisza.

2016. jún. 1. 16:50
1 2
 1/11 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Sok! A Rózát megtartanám, mert egyszerűbb név, de a 2 másikból egyet választanék ki, mert egyik sem egyszerű. Az egyik azért mert nyugati és hivalkodó, a másik meg összetett. És leírni sem egy lányálom.
2016. jún. 1. 16:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sose értettem minek egy gyereknek 2-3 nevet is adni... 1név tökéletesen elég. Elég a Fehér Annabella,a másik 2 már nem tetszik.
2016. jún. 1. 17:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt angolul is feltetted már egyszer.

Magyarországon csak 2 keresztnevet lehet adni maximum.

Annabella már 2 név összetétele azért amellé nem adnék mást.

Róza a Melisszával nem passzol.

2016. jún. 1. 17:51
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem emlékszem olyanra, hogy angolul is tettem volna fel kérdést :) Tegnap kérdeztem a Krisztál nevet, de el is vetettem. Egyébként Rippel Ferenc gyerekének három neve van, szóval bizony adható 3 név :))
2016. jún. 1. 17:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem adható 3 név, ha magyar állampolgárok a szülők és semelyik nem nemzetiség.

Egyébként rengeteg ez a név, hangzásra sok, leírni sok, kínzás lenne egy gyereknek.

A Róza név egyébként nagyon tetszik. De az Annabella után sok mivel az két összevont név.

A Melisza rémes, a fonetikusan leírt neveket tragikusnak tartom, főleg, hogy igen népszerűek a kisebbség körében.

2016. jún. 1. 19:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Anna Lucia Blanca Flor Sanchez Vargas,nem?Ne akarj szappanoperanevet a gyerekednek.

Fehér Annabella tokeletes, maximum Feher Annabella Roza esetleg Feher Annaroza.

Es kevesbe vicces mint a Feher RozsaKristaly (tudom tudom Roza Krisztal) ami tegnap volt.

2016. jún. 1. 20:12
 7/11 A kérdező kommentje:
Én is úgy tudom, hogy csak két keresztneve lehet egy embernek Magyarországon. De, nem tudom mennyi igaz abból, hogy csak akkor lehet több keresztnév, ha a pár egyik tagja nem magyar állampolgár vagy más nemzetiség, mivel mint ahogy már említettem Rippel Feri gyerekének is három neve van, és mindketten magyar állampolgárok, magyar nemzetiségűek 😥😅 Nekik miért lehetett három nevet adniuk a gyereknek ?
2016. jún. 1. 20:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Én erre a kérdésre gondoltam, de bocsi, ha nem te voltál, viszont kísérteties az egybeesés.

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__78340..

2016. jún. 1. 20:43
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A 2010. évi I. törvény 44. §-ának (3) bekezdése kimondja: „Anyakönyvezni a szülők által meghatározott sorrendben legfeljebb két, a gyermek nemének megfelelő utónevet lehet a Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: MTA) által összeállított utónévjegyzékből."

"A nem magyar állampolgárságú szülők esetén a nevek anyakönyvezéséről a 2010. évi I. törvény 44. §-ának (7) bekezdése rendelkezik: „Ha valamelyik szülő nem magyar állampolgár, az anyakönyvvezető vagy a hazai anyakönyvezést végző hatóság a gyermek utónevét az anyakönyvbe az érintett nem magyar állampolgárra irányadó szabályok szerint is bejegyezheti.”

Azt hogy ebbe beletartozik-e a több név, azt nem tudom.

2016. jún. 1. 20:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Én a Meliszát hanyagolnám, mert sztem túlamerikaiaskodó és főleg egy így sz-szel bántja a fülem. A másik kettő így együtt úgy, ahogy van, tökéletes.
2016. jún. 2. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!