Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy 20 éves lánynak hol kell...

Egy 20 éves lánynak hol kell tartani az életben?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok teljesen tisztában azzal,hogy mivel szeretnék foglalkozni sok minden érdekel és még mindig nem sikerült választanom.Úgy érzem el vagyok késve,mert nem vettek még fel fősulira,csak jövőre tudok jelentkezni.(addig szakma)Abban is kételkedem,hogy tudok-e elég jó lenni olyan hivatásokban amihez tehetség kell,hiszen még nem volt sok alkalmam kipróbálni magam azokon a területeken amik érdekelnek, és sok minden érdekel egyszerre ezért semmiben sem mélyedtem el.Nyilván nem attól félek,hogy egyáltalán nem lesz munkám,hanem attól hogy elszalasztom a lehetőségeket.Olyan érzésem is van,hogy mások a korosztályomból már tudják mit akarnak csak én nem.

2016. máj. 17. 17:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én 20 éves fiú vagyok. Engem felvettek, de életem legrosszabb hónapjai voltak, most felvételizni készülök. Így is eléggé lelomboz, hogy nem úgy jött össze, ahogy akartam és csalódást okoztam sokaknak -persze mondják, hogy nem, de ez úgysincs így.

Ha most nem kerülök be, van pár tervem, de mégsem lesz az igazi megint csak.

Ezzel arra célzok, hogy nem hinném, hogy bárki elvárásainak meg kellene felelned, hogy hol kellene tartanod, egyedül az számít, hogy te mit gondolsz erről. Hogy sokan tudják, mit akarnak az nem feltétlenül előny. Én is és még egy volt osztálytársam már elterveztük, hogy ilyen msc, olyan phd -persze más-más szakon, aztán múlt héten találkoztunk -véletlenül- és kiderült, hogy ő is újból felvételizik. Nem vagy még elkésve semmivel. Lehet, hogy ezalatt az idő alatt, még nem jelentkezel történik valami, ami teljesen új szemléletet ad.

Javaslom, hogy szedd össze a gondolataid, hogy mit szeretnél igazán. Persze ez most nem tűnik egyszerűnek így, hogy sok dolog érdekel, de próbálj nagyon kritikus lenni ezekkel szemben és úgy elgondolkozni, hogy melyik hivatás áll hozzád a legközelebb.

Remélem, tudtam segíteni a válaszommal! :)

2016. máj. 17. 17:19
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Sehol nem KELL tartanod.

Azt viszont javaslom, hogy válaszd ki mi az ami érdekel, tehetséged is van hozzá és akár életed végéig is tudnád csinálni (valamint hogy meg is lehessen belőle élni). A többi meg maradjon hobbinak, érdeklődésnek. Ha valamit teljes lelkesedéssel csinálsz úgyis abban fognak jönni a lehetőségek, így a többit nem baj, ha elszalasztod. Döntsd el mi leszel ha nagy leszel, különben akár egész életedben gondolkodhatsz rajta és valóban elmegy minden lehetőséged.

2016. máj. 17. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!