Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a lényegi különbség egy...

Mi a lényegi különbség egy megkínzott gólya és a vágóhidakon zajló napi szintű kegyetlenség között?

Figyelt kérdés
A vágóhidakon rengeteg visszaélés történik, ez már rég nem titok. Sok állat élve megy keresztül olyan folyamatokon, mint a főzés, forrázás, nyúzás. Ha ehhez hozzáveszem a tényt, hogy rengeteg vegetáriánus él egészséges életet, akkor egy felesleges állatkínázást kapok, amit csak a kényelmi érdekek és szokások igazolnak.
2016. máj. 16. 17:54
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:

#7 - Ha egy nem védett állatot kínoznak meg, és utána megeszik, akkor máris elfogadható a dolog? Szerintem az sem igazolná.

Táplálkozási szempont: csak az USA-ban 7,3 millió vegetáriánus és vegán él. Számos kutatás mutatott rá, hogy ugyanolyan, vagy jobb egészségügyi mutatókkal rendelkeznek, mint a mindenevő társaik. Innen nézve felesleges megölni az állatokat, azaz ismét a szokásoknál vagyunk. Amit én például nem látok lényegi különbségnek.

2016. máj. 16. 18:30
 12/43 anonim ***** válasza:
72%
női magazin írta, hogy spórolnak az árammal ugye, ők mindenről tudnak
2016. máj. 16. 18:30
 13/43 anonim ***** válasza:
57%
háborúban élvezettel ölnének meg téged is, ha ezt nem érted semmit se értesz, és gondolhatod magad szuperokosnak az ember történelmét nem vagy képes megérteni
2016. máj. 16. 18:36
 14/43 A kérdező kommentje:

#12 - Egy vágóhidakkal kapcsolatos tényfeltáró cikksorozatban olvastam. Úgy emlékszem volt hivatkozás is, de majd utánanézek.

Addig itt ez a dokumentumfilm, ami bemutatja milyen kínzásokon mennek keresztül az vágóállatok. Ott a magyar felirat is hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=nDLPma4DFX8

2016. máj. 16. 18:39
 15/43 anonim ***** válasza:
64%
nincs gusztusom nézni, nézzed te. Biztosan meg is lettek büntetve, ha meg menjél jogásznak és perelj be mindenkit
2016. máj. 16. 18:42
 16/43 A kérdező kommentje:

#13 Ezt kifejtenéd bővebben? Hogy jön ide a háború?

Egyébként hidd el, felesleges személyeskedned, nem fontos egyetértenünk. A te nézeted is éppoly érvényes, mint az enyém. Én felesleges kegyetlenségnek látom, te nem; ennyi. :)

2016. máj. 16. 18:43
 17/43 anonim ***** válasza:
66%

Akkor rosszul fogalmaztam, azt akartam érzékeltetni, amit a 7-es is írt, vagyis hogy az egyik a táplálkozás kielégítése miatt történik (oké, nem csak ezek a haszonállatok), a másik pedig egy fokozottan védett állat értelmetlen, öncélú legyilkolása. Ez pedig lényegi különbség.

A vágóhidakon pedig sokkal kevésbé kegyetlen módszereket is lehet alkalmazni, nem véletlenül büntetik meg azokat, amelyek olyan módszereket alkalmaznak, amiket leírsz.

De ha jól látom, téged az zavar, hogy egy gólya esetéből ekkora ügy lett, ami valahol jogos, mert azzal kapcsolatban pl. nincs közfelháborodás, hogy a fehér gólyák 90%-a áramütés következtében pusztul el, azaz sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a természeti értékek megőrzésére. De a vágóhidakon leölt állatokkal összemosni nem releváns, vagy ha kizárólag az élet kioltását nézzük, akkor sokmindent ide lehetne még sorolni. De erre is kaptál már reakciót.

De gondolom, max 14 éves vagy, ekkor még el lehet nézni az ilyen világmegváltó gondolatokat, hogy legyen mindenki vegetáriánus.

2016. máj. 16. 18:44
 18/43 anonim ***** válasza:
79%

Ezzel a mentalitással nem lennének többé autók, gépek, hajók, erőművek, gyárak mert környezetszennyezők.

A te részedre eső állatok részét mentsd meg nyugodtan, de tőlünk nem várhatod, hogy lemondjunk róla. Én is elvárhatnék tőled mindenfélét, például ne használj angolwc-t mert csak szennyezzük a vizet.

2016. máj. 16. 18:58
 19/43 A kérdező kommentje:
#17 - A több millió, hosszú életű, egészséges vegetáriánus/vegán a puszta létével már messzemenően bebizonyította, hogy a biológiai/táplálkozási szempontok semmisek. Tehát mindössze a szokások igazolják az öldöklést. Egyébként kegyetlenség ide vagy oda, ha egy élőlényt felesleges megölni, akkor én biztosan nem fogom. Ha persze nem lenne más választásom, az más kérdés; csakhogy van választásom. Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. Nagyjából ez a gondolatmenetem alapja: [link]
2016. máj. 16. 19:09
 20/43 A kérdező kommentje:
#18 - Én nem akarom megmondani hogyan élj. A saját elveimről beszélek.
2016. máj. 16. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!