Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek egy nőnek milyen...

Szerintetek egy nőnek milyen munkalehetőségei vannak falun?

Figyelt kérdés

Én egy kis városkában élek, a barátom pedig egy kis faluban és szeretnénk összeköltözni, amit úgy tudunk megoldani, hogy én költözök oda hozzá. Felénk nehéz munkát találni ezért attól félek, hogy ha elköltözök akkor maximum csak közmunkás lehetek ami azért valljuk be nem túl biztató. A férfiaknak annyiból könnyebb, hogy mezőgazdasági munkásokra mindig mindenhol lesz szükség. A mai világban azt sajnos nem lehet megtenni, hogy a férfi eljár a dolgozni a nő pedig otthon a háztartást vezeti és így is megélnek ezért nem tudom, hogy mégis mit lehetne ott dolgozni. Óvoda, iskola van de nem végeztem se tanár, se óvónő képzőt.

Szerintetek miből tud megélni egy falusi nő?

2016. máj. 11. 12:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ez leginkább attól függ, milyen végzettséged, tapasztalatod van, és az adott faluban kit/mit keresnek. Lehet, hogy épp szükség van gyári munkásra (ha a környéken van gyár), trafikosra, idős emberek mellé ápolóra... vagy épp mennyit tudsz ingázni, és hajlandó vagy-e rá, egy közeli nagyobb településen.
2016. máj. 11. 12:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Bolt és kocsma is biztos van. Oda jelentkezhetsz, megpróbálhatod.

A nők is dolgozhatnak mezőgazdaságban.

Sok százezren járnak faluból városba is dolgozni, van aki naponta 2-3 órát utazik ezért.

Ha mezőgazdaságból élnek meg a környéken, akkor jelentkezz a mezőgazdasági vállalatnál.

Faluban is van önkormányzat, próbálkozhatsz ott is.

2016. máj. 11. 12:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy érettségim és egy szakmám van (most végeztem a sulival, szóval még nem dolgoztam). Nagyobb városok 50km-re vannak tőlünk de minden nap oda-vissza 100km utazás nekem sok lenne, főleg akkor ha családunk is lenne. Na meg anyagilag is meg kell oldani. Kisebb városok 20km-re vannak, de ott is a munkalehetőség majdhogynem egyenlő a nullával. Ami kinyit az néhány hónap vagy év múlva be is zár sajnos. Nagyon nehéz...
2016. máj. 11. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor én tuti, hogy összehaverkodnék az önkormányzati tagokkal, az mindenhol van és oda kell a munkaerő. Jobb mint a közmunka.
2016. máj. 11. 12:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Vidéken ott a mezőgazdaság. Az sem rossz szerintem.
2016. máj. 11. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!