Hogy lehet, hogy a "dick" szó vezetéknév? Ez nem gáz gy angolnak? (mert alig bírtam ki röhögés nélkül, amikor valaki így mutatkozott be nekem Lodonban. )
Szerintem nem neked kell eldönteni, hogy betiltsák-e, hanem esetleg megkérdezni azt az X ezer gyereket, hogy zavarja-e. Annak alapján, hogy milyen régóta viszonylag gyakori vezetéknév (tehát nem változtatták meg tömegesen), és hogy a Richardokat gyakran Dicknek becézik, valószínűleg nem omlik össze a kis lelkiviláguk. Régi név, aminek a hangalakja véletlenül egybeesik egy "csúnya" szóéval, de ez van, ők nem rugóznak annyit a nevük jelentésén.
Hidd el, ha traumatizálná őket, akkor már rég nem lenne Dick az országban.
Káoszba torkollna a világ, ha minden olyan vezetéknevet be tiltanának, ami sértő jelentéssel is bír.
Amúgy meg, a gyerekek nem csak a név miatt cikizik szét a másik gyerket, ha normális neve van, akkor is találnak rajta kigúnyolni valót.
Kanadában él egy ember, akinek a vezetékneve Assman.
Nem létezik, hogy aki tanulta az angolt, annak erről a szóról más jut eszébe.
Egyébként rákerestem google-n, csak a 4. legrosszabb vezetéknév (Hitler, Bieber, Hooker megelőzi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!