Normális hogy újra gyerek szeretnék lenni?
25 éves vagyok, dolgozok, külön élek, eltartom magam, és hogy őszinte, legyek utálom az egészet. Utálok felnőtt lenni. Ennyi idősen lassan már a családalapításon kellene gondolkoznom, de én inkább arra vágyom, hogy újra gyerek lehessek. Otthon akarok élni a szüleimmel a régi biztonságos életem, amikor semmivel se kellett törődni, csak a tanulással. Hiányoznak a családi nyaralások, a közös kirándulások, összejövetelek, és az anyagi biztonság is. Most is meg tudok élni a fizetésemből, de nincs meg az az érzés, hogy bármi történjen is, nem kell aggódnom, mert van aki megoldja helyettem a problémákat, valaki mindig mellettem áll, támogat. Tudom furcsán hangzik, de az is hiányzik, hogy valaki megóvjon a világ rossz dolgaitól. Például gyerekként, ha valami rossz dolog történt, a szüleim nem mondták el, hogy ne zaklassanak fel vele, nem hallottam ismerősöktől meg a híradóban sem ilyen szörnyűségeket, hogy kit öltek meg, erőszakoltak meg, raboltak ki, stb. Valahogy az egész világ egy sokkal biztonságosabb helynek tűnt.
Aztán ahogy elkezdtem felnőni, ezekkel sorra kezdtem szembesülni, és szépen kiábrándultam a világból. Kezdek belefásulni a hétköznapokba, sokszor úgy érzem, már nem is vagyok ugyanaz az ember, tele tervekkel és vágyakkal, aki gimiben és egyetemen voltam. Nagyon félek a jövőtől. Szeretnék újra gyerek lenni, hogy minden olyan legyen mint régen, bár ez tudom hogy lehetetlen.
Normálisak ezek az érzések ebben a korban? Túl tudja tenni magát rajta az ember?
Anyák napja van. Mondd el - kicsit más szavakkal - ugyanezt neki (és persze apudnak is). Hogy mennyire boldoggá tették a gyermekkorodat, hogy vigyáztak rád, hogy gondtalanná tették a gyermekéveidet. Hogy visszavágysz az ő gondoskodásukra, és bárcsak lenne egy időgép, ami visszavisz a gyermekkorodba. Hogy hálás vagy ezért nekik és remélhetőleg egy idő múlva te ugyanazt tudod majd visszaadni a te gyermekeidnek, amit ők adtak neked.
A kérdésedre válaszolva - ne kapkodd el a saját család megalapítását, még semmiről sem vagy lekésve. Van, aki a 40-es éveiben nősül és születik az első gyermeke. Az érzéseid talán másoknak szokatlannak tűnhet - de az vesse rád az első követ, aki még sohasem érzett hasonlót, egyetlen percig sem. És valamiért úgy érzem, ha igazán bajba kerülnél, a szüleid mindig melletted állnának és segítenének, így is, hogy külön élsz. Mindig számíthatsz rájuk!
Normális. Én még mindig gyerek vagyok, így 50 felett:)
Én, nem nézek híradót, nem olvasok bulvárt, stb. Nem is tudok semmi erőszakról, rablásról, szörnyűségekről.
Eltelt már jó pár év a kiírás óta.
Nem sokkal vagyok most fiatalabb, mint te akkor. Hasonlóan érzek is sajnos. Te hogyan tudtál továbblépni ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!