Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Életed a facebook nélkül?

Életed a facebook nélkül?

Figyelt kérdés
Azokat kérdezem, akik törölték magukat faceről - tehát fent voltak, így van összehasonlítási alapuk - hogy könnyebb, jobb, boldogabb lett az életetek azóta, hogy már nem vagyok fent? Miben változott az életetek?
2016. ápr. 30. 10:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
annyiban jobb hogy nem kell a sok barom depis meg idióta képeket szerelmi bánatokat néznem engem aztán nem érdekel a face
2016. ápr. 30. 10:31
 2/16 anonim ***** válasza:
30%
Eddig se használtam privát célokra, viszont törölni nem törlöm magam, mert akkor rengeteg pénztől esnék el.
2016. ápr. 30. 10:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Kb. egy hónapja töröltem magam,(van egy köztes idő, két hét, amikor még nem törölnek teljesen, csak láthattalanná válsz. De ha ez idő alatt belépsz, akkor még visszacsinálhatod) Nem volt semmi kísértés, hogy be akarjak lépni, nem is léptem, azóta sem hiányzik. Tök jó, többet találkozok a barátokkal, (akik tényleg azok, nem csak ismerősök)sokkal személyesebb lett minden, nem tudom miért, de szabadabbnak érzem magam. Nem mondom, hogy rossz dolog, de én megvagyok nélküle.
2016. ápr. 30. 10:45
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Azóta GYK függő vagyok :D

Na de komolyra fordítva, én azért töröltem magam, mert túl sokat nézegettem. Ha nem volt kedvem valaminek neki állni, akkor mindig fogtam a telót és nézegettem az üzenőfalakat, rengeteg időt pocsékoltam így el.

Meg megmondom òszintén, mikor láttam, hogy pl volt osztálytárs, aki h_lye volt és lusta mint a rajzolt bivaly, de korház igazgató az apja, az minden hónapban Amerikában nyaralgat mindig mással, miközben én keményen dolgozom, hogy egy környező országba menjünk egy évben 1x, hát tudom, hogy nem szép dolog, de elfogott egy rossz érzés, irigység, vagy nem tudom.

2 éve töröltem magam, sokkal hamarabb kész vagyok dolgokkal és nem bosszant fel mások hülyesége.

2016. ápr. 30. 10:48
 5/16 MZ.per.X ***** válasza:
85%
Nekem pont ugyanolyan vele mint nélküle, tekintve hogy nem ez határozza meg az életem.
2016. ápr. 30. 10:59
 6/16 anonim ***** válasza:
89%
Én nem töröltem magam de nem léptem be kb. 3-4 hónapja, sok idézet, megosztás, szelfi, ezek nem érdekeltek. Érdekes meg semmi sem történt.
2016. ápr. 30. 11:00
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Már egy jó ideje letöröltem magam. Igesített a sok hülye kiírás és amúgy sem használtam másra csak beszélgetésre. Csak annyi, hogy a legtöbb ISMERŐSÖMNEK facebookja van semmi más, így azokkal nem tudok kommunikálni. Akik közelebb állnak hozzám azokkal megoldjuk telefonálással, SMS-ben, Viberen vagy Instagramon. Szóval nem hiányzik semmi facebookról.
2016. ápr. 30. 11:06
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Én megoldottam úgy, h csak azokat hagyom fent ismerősömnek, akit tényleg ismerek. Ha ezek között van olyan, aki idegesít, mert mondjuk h.lye, de mégis ismerem, akkor nem törlöm le, csak letiltom, h ne lássam miket rak le. Így kb. csak pár ismerősöm hírfolyamát látom, plusz a oldalakat/csoportokét, amibe benne vagyok.

Ja és nem lógok rajta egész nap. Chaten akkor vagyok fent, ha valakivel beszélgetek vagy írtak és visszaírok, facebookot mert egy nap párszor végig lapozom, mikor unatkozok és ennyi. Képet 1 évben 1X-2X töltök fel

2016. ápr. 30. 11:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én fennt voltam, gyűjtögettem barátokat, de aztán töröltem magam.

Én egész egyszerűen komolytalannak tartom, jobban érzem magam hogy töröltem magam.

Mondjuk fennt vagyok Insta-n, de az inkább bohóckodás részemről, nem veszem komolyan.

Amióta kitapasztaltam pl. Face-en hogy aki engem jól ismer, bejelölöm és nem is emlékszik rám, nem tudom ezeket a "programokat" komolyan venni, akkor meg mi értelme?

2016. ápr. 30. 11:31
 10/16 anonim ***** válasza:
78%

Bár nem engem kérdeztél (nem töröltem magam) szeretnék hozzászólni a témához, mert én más célból használom a Face-t mint a többség.

Nekem információszerzésre kell, az engem érdeklő témákban, amiknek az oldalát lájkoltam.

Hírek, lakberendezés, ingatlanok, vegakonyha, egészséges életmód, stb., stb ...

Kevés, de kipróbált barátom van, azokkal nem itt tartom a kapcsolatot, hanem inkább összejövünk, vagy idő hiányában hívjuk egymást.

Magánügyeket nem osztok meg, a barátaim sem teszik.

Az oldalam nem nyilvános, mert szerintem nem tartozik idegenekre.

Naponta 2x benézek, reggel és este úgy 1/2-1 órára és slussz.

Nekem ez így kényelmes, de legfőképp hasznos.

A Face jó dolog, ha úgy használjuk, amit a habitusunk megkíván,- ki így, ki úgy - de ha valamiért megszűnne, az sem jelentene nekem drámát.

Amúgy meg nekem büntetésnek is sok lenne, ha 2-3ezer "ismerősöm" lenne és naponta kellene nézegetnem a sokszor nívótlan hülyeségáradatot. Az időm, amit hasznos dolgokra fordíthatok, ennél drágább.

De mindenki maga tudja, hogy mire van igénye, szeret e rabságban élni, az idejét pocsékolni. Én nem!

Lehet ezt is hasznosan és kulturáltan csinálni.

2016. ápr. 30. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!