Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most tényleg én vagyok a bunkó?

Most tényleg én vagyok a bunkó?

Figyelt kérdés

Budapesten dolgozom egy utcafrontos üzletben, egymás mellett van több bolt, fodrászat, stb.

Mindenki 10:00-kor nyit, de mivel én kocsival járok és itt fizetős a parkolás mindig idejövök 9:30-ra, bepakolom az árut az üzletbe, majd 9:45-kor elmegyek a parkolónkba, és kb. 12-15 perc alatt visszasétálok, hogy 10-re itt legyek.

Ma is megálltam 9:26-kor, ahogy szoktam, kinyitottam az üzlet ajtaját, majd a kocsiból kiszedtem egy adag árut (én egy 165 cm-es, 60 kg-os lány vagyok, a doboz amit hoztam pedig 12 kg volt).

Ahogy jöttem, egy nő beállt az ajtómba, és nem engedett át. Megkérdeztem, hogy segíthetek, nem is érdekelte, hogy közben amúgy majd megszakadok a súly alatt, erre azt mondta, hogy levelet hozott a szomszédnak.

Mondtam neki, hogy akkor dobja be, ott a postaláda.

Közben már fájt a kezem a doboz alatt, és ment az idő, már a harmadik kör árut kellett volna behoznom...

Erre azt mondja, hogy nem lehet bedobni, mert ez egy fontos hivatalos irat, és alá kell írni.

Mondtam, hogy akkor várja meg, vagy jöjjön vissza később, mert 9:40-van, és 10:00-kor nyitnak.

Erre ő azt mondja, hogy én itt vagyok, vegyem át, és majd adjam oda nekik én.

Erre azt mondtam, hogy elnézést,de nem veszek egy hivatalos iratot egy olyan ember nevében, akit nem is ismerek, és most egyébként is mennem kell, úgyhogy kérem álljon el az ajtóból.

Erre a válasza: akkor ba szd meg, most miattad jöhetek vissza délután.

Nem postás volt egyébként, hanem egy csak egy nő, egyenruha nélkül.

Nem értem, szerintem nem én voltam bunkó, hanem ő, és nem érdemeltem meg azt hogy így beszóljon.

Mit gondoltok?

2016. ápr. 29. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ő volt a bunkó, hogy beállt az ajtódba és nem engedett át, mikor látta, hogy nehéz csomagot cipelsz!
2016. ápr. 29. 13:43
 2/7 klopusz ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

Mellesleg: miért kellene neked átvenni bármilyen küldeményt a szomszédnak? Mi közöd van hozzá? A postás is csak akkor adja át neked más levelét, ha egy háztartásban éltek (szülő, gyerek stb.).

Szóval: nyugi. A bunkó nem Te vagy.

2016. ápr. 29. 13:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ő volt a bunkó, nem te.
2016. ápr. 29. 13:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A leírás alapján egyértelmű, ki volt bunkó. Amúgy a helyedben sokkal előbb szóltam volna, hogy engedjen be a csomaggal, majd visszafelé kijövök, és elmondhatja, mi baja van.
2016. ápr. 29. 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nő létemre ha látom, hogy valaki nehezet cipel elengedem, vagy lelassítok, esetleg meg is állok.

Ha nincs a kezedben semmi akkor sem teheti meg, hogy akadályoz. Ha Te megkéred, hogy álljon arrébb és engedjen tovább és ő ezt nem teszi meg akkor még jogba is ütközik (persze nem a tömött buszról beszélek ahol ez esetleg lehetetlen), hiszen a szabad mozgásodban korlátozott. Ezt szépen el lehet neki mondani. Az emberek általában értik. Nem mintha feljelentenél bárkit, csak egyszerűen ilyenkor rájönnek, hogy nem érdemes tovább rontani a helyzetükön.

Nem kötelességed senkinek semmit átvenni. Sőt, ha nincs meghatalmazásod nem is teheted. Olyasmit várt el tőled amiből még bajod is lehetne. Máskor vigyorogj rá és mondd, hogy magának is szép napot. Nehogy Te érezz bármiféle lelkiismeret furdalást egy bunkó miatt.

2016. ápr. 29. 14:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én álcsúcson térdeltem volna.

Amúgy nem, nem te voltál a bunkó.

2016. ápr. 29. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem magyar volt, hiába beszélt magyarul.

Ez olyan helyzet, ami ott fordul elő, ahol nincs lakónyilvántartás, és az ügyvéd valakije -de fizethet is érte- kivisz valami papírt, és akit ott talál, korán reggel-késő este, annak odaadja. Nem vagyok biztos benne, hogy alá kell-e egyáltalán íratni, ezeken a helyeken, az aláírás kérése már többletnek tűnik.

Különben elég aláírni az ügyvédnél, hogy a megadott lakcímen valakinek odadtam, és kész.

2016. máj. 10. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!