Miért alap manapság a diploma?
Minden ilyen kérdésnél ahol a fiatal nem tudja menjen e egyetemre, vagy esetleg 21-22 évesen terhes, elhordják minden hülyének, felelőtlennek, mert hát a diploma. Aki meg esetleg azt írja, hogy nem baj, nem alap a felsòfokú végzettség, az 0%-os.
Én most minden kötekedő szándék nélkül kérdezem:
Ha MINDENKI diplomás lenne,ki szolgálna ki a boltban, presszóban?
Ki sütné a kenyeret, süteményt?
Ki főzne az éttermekben?
Ki állna a szoliban, kondiban a pult mögött? Estig sorolhatnám...
Aki azt szajkózza, hogy igenis mindenki legyen egy überértelmiségi és legalább egy könnyű szakot végezzen el, az mit válaszolna a fentiekre?
Igen, mindig lesznek 8elemis kissebbségiek kétkezi munkára, de most őszintén...ti örülnétek, ha ők szolgálnának ki egy étteremben?
Így is diplomások csinálnak jópár sz.r munkát, de kb olyan minőségben is...mert ugye nekik van diplomájuk, és hát nehogy már na...
Lassan mindenkinek lesz, nekem azért sem, mert olyan területen dolgozok, ahol tökmindegy, hogy van, vagy nincs.
Meg rendszerint olyan helyen várják el, akiknek szintén van, de megindokolni, na azt nem tudják, miért kell.
Melóhelyeken leginkább a képzettség számít, az előélet, meg a tapasztalat.
A diploma némi előny lehet, de az a baj hogy egyik alkalmazotti viszony sem éri meg.
Valamikor éltem a nyugdíjas szüleim háztáji gazdaságában és nem dolgoztam máshol. Ekkor merült fel bennem a kérdés hogy miért nem előnyösebb a társadalom vérkeringéséhez csatlakozva, például alkalmazottként élni mint önellátóként. Tréfásan mondtam úgy is hogy parasztként is nagyobb úr voltam mint idehaza mérnökként. Mert önellátóként volt időm mindenre, nyugodt és kiegyensúlyozott voltam, nem volt ébresztőórám, nem fizettem a bolti élelmiszeren lévő ÁFA-t, stb. No de a fenébe is, nem a társadalom vérkeringéséhez csatlakozva kellene előnyösebbnek lenni az életnek? Bizarr dolog az hogy egy busman 1 órát dolgozik naponta a megélhetéséért, mi meg 11-et. A technikai fejlődésnek könnyebbé kellene tennie az életünket, persze nem az nehezíti meg Magyarországon hanem az élősködők: adók, járulékok, rezsi, útdíjak, parkolási díjak, árrések, alacsonyan tartott munkabérek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!