Nem igazságtalan az élet a két nem közt?
Ha lenne 2 külön film mindkét nemnek az egész életéről, részletekkel, ki mikor mennyit küzdött bármiért is, Melyik küzdene többet ? Miért van az, hogy a férfi önerejéből próbál fent tartani egy életet maga körül, de azt is milyen áron, hogy megtartsa amilye van, nem élhet kapcsolati életeket mikor csak kedve tartja, esetleg nem fejlődhet semmit a kapcsolataiban, míg a nőnek mind ezt nem kell megtapasztalni, semmi munka, ki van szolgálva,és még kapja a támogatást is, s ő döntheti el kivel mikor mit csináljon. (Az már más kérdés hogy elvárásaikban sokszor az igényesebbik férfire pályáznak, ) amit ők küzdésnek neveznek. De nekik is ugyanúgy adott az átlagos férfi, akire meg azt mondják hogy unalmas.
Tehát elég egyoldalúnak nézem a dolgot, Férfiak teremtik, szenvedve, nők használják, élvezik, lerombolják. Egy férfi sokszor a Nő miatt nem tud fejlődni kapcsolat terén, mert nem kapja meg a nőt hosszabb távon ezek miatt az igények miatt. Csak azt nem tudom felfogni hogy nőnél folyamatos, minden kapcsolatból jön megy a következőbe, folyamatosan kapja az erősitést, megy az élete boldogságban már egész fiatal korban elkezdve, ehhez képest egy férfi, ha csak átlagos, mit kap ? semmit. még a legsötétebb oldalát is meg kell tapasztalnia az életnek, a sok lehúzást, kritikát, nyomort. és ő nem kap semmi segítséget, nő meg plusszal indul, és akkor még ezzel gyakran vissza is élnek
Huh, előítéletek és általánosítás :)
Nőként ugyanúgy meg kellett dolgoznom elég sok mindenért és nem a két szép szememért kaptam mindent. Önerőből tartom fent magam, és sajnos inkább hátrány nőként, hogy nem vesznek komolyan. Ugyanabban a beosztásban többre tartják a férfiakat a nő meg csak legyen csinos és játszon titkárnőt, hozzon kávét és inkább fogja be. Így azért nehéz karriert építeni, ha a nők véleményét kevésbé veszik figyelembe. Már ha megkapja a munkát, azért sokszor ott van, hogy jaj ő úgyis szülni megy majd pár éven belül, inkább kapja egy pasi az állást.
Biztos van amiben a férfiaknak nehezebb, de ez a hozzáállás röhejes. Hogy a szegény férfi csak küzd bezzeg a nőknek meg két szempilla-rebegtetés és minden meg van oldva. Sajnos nem, jó is lenne. Mindkét nemmel szemben vannak igazságtalanságok, de amit írtál kérdező ez alapból lenéző, általánosító és rosszindulatú.
"Az már más kérdés hogy elvárásaikban sokszor az igényesebbik férfire pályáznak, ) amit ők küzdésnek neveznek. De nekik is ugyanúgy adott az átlagos férfi, akire meg azt mondják hogy unalmas. " - Az átlagos férfi is lehet igényes. Az igényes nekem azt jelenti, hogy ad a tisztaságra meg hogy ne gyűrött ruhákban, borotválatlanul, kapakörmökkel mászkáljon. Most az hogy unalmas az a személyisége hibája, azért a legtöbb "átlagos" pasi nem unalmas. Unalmas akik belefásultak az életbe és mindenben csak a rosszat, negatívat látják, semmihez nincs kedvük, nem lehet velük semmit csinálni, mert csak a gép/TV előtt ülnek egész nap. Hát ez tényleg nem vonzó.
Süt a szövegből, hogy elutasítanak a nők és hogy azt hiszed ez azért van mert a nők gonoszak, akik pasiról pasira szállnak és te nem vagy jó nekik mert átlagos vagy.
Én nem jövök megyek a kapcsolatokban, pár hosszabb kapcsolatom volt és köztük is hosszabb idő volt. Teljesen átlagos pasik voltak, de ez nem rossz. Ha ad magára kit érdekel hogy nincs hat kockája meg nem a legmárkásabb cuccokat hordja. De személyiségre se egy nőcsábász partyarc kell. Az átlagos nem rossz, ha megvan a kisugárzás, egy kellemes személyiség meg ad annyit magára hogy ápolt legyen.
10, volt már rá példa hogy bekattant valami "him és neked esett ?
Persze, nem agresszivitásból tettem fel a kérdést, csak elég sok ilyen dolgot láttam már, ezért kicsit elment a kedvem mindentől. de nem általánositok mert nyilván vannak olyanok is akik nem ilyenek
Szerintem nagyon csak egy kis szeletét ragadtad ki az életnek. Kár összehasonlítani a két nemet, tényleg. Ráadásul ez nem nemfüggő, inkább embertípustól és helyzettől függ. Ha veszünk egy átlagos férfit, akinek nincs semmi családi háttere, igen, neki mindenért keményen meg kell dolgozni. Miért, egy átlagos nőnek nem? Akinek mondjuk nem veszi be a gyomra, hogy krvának használják, annak is ugyanúgy meg kell dolgozni a saját életéért.
Akikről te beszélsz, az egy létező réteg, de nem kompletten a női nem. És ismerek ilyen férfiakat is szép számmal, akiknek büdös a munka és inkább az asszony (vagy az anyja) tartja el.
Nem beszéltél azokról a férfiakról, akiknek az édesapja/anyja már kitaposta az utat, nekik csak át kell venni a céget/vállalkozást és 28 éves korukra már vezérigazgatók. Ezt esetleg jogosnak és fernek tartod?
És igen, van az a szituáció amikor megéri nőnek lenni, mert előreengednek a sorban, vagy kedvesebbek veled. És van amikor jobb férfinak lenni, mert komolyan veszik a szavad.
Én nő vagyok, értek az autókhoz, nemrég vittem szervízbe a kocsimat, pontosan elmondtam, hogy mi a baja, mit kéne rajta kicserélni, a szerelő szarba se nézett, kb elküldött a halálba, hogy én nem érthetek hozzá. Páromat küldtem el utána, ugyanazt elmondta mint én, a szerelő meg csak bólogatott, hogy így van, végre valaki aki ért hozzá.
Szakmámat nézve programozó vagyok. Első kézből mesélhetnék a tapasztalataimról, hogy mennyire nem vettek komolyan pályakezdőként, mennyit kellett harcolnom és bizonyítanom, hogy komoly feladatokat kapjak. És a bérem még mindig nem annyi mint egy férfinak. :) Szóval, kár általánosítani. 26/N
És van Párod. nem kell még külön folyton azért töprengned,hogy hogy a fenébe mikor találsz párt.
nem kell ahhoz egy külön speciális életvitelt kialakitanod a másik nemre hogy megfelelj,maximum csak a testi alkatra figyelve, nem kell azon gondolkodnod hogy hogy lesz a dolgok mellett a kapcsolati életed. és programozó vagy. Megszámolni nem tudnám hány férfi programozó létezik, s azért mert mondjuk szemüveges, nem kellett senkinek, kivetette a társadalom magának él és elhizott, ezekután még jön az hogy milyen már hogy egész nap a gép előtt van..
Ha össze is jön, nem kell attól félned-tartanod hogy mikor lesz vége mert valami rosszat csináltál tapasztalat hiányából kifolyólag
Kicsit furán látod az életet. Nem volt mindig párom.
És szerinted ezek amiket leírtál, nem lehet igaz egy férfire is? Sok helyen megfordultam már a munkámból adódóan, de én nem látom azt amit te látsz. Én azt látom, hogy előbb utóbb mindenki megtalálja a hozzá illő párt, legyen az férfi, nő vagy szemüveges vagy akármilyen.
"nem kell ahhoz egy külön speciális életvitelt kialakitanod a másik nemre hogy megfelelj,maximum csak a testi alkatra figyelve"
Amelyik nő az anyagi javaidat nézi, attól menekülj. Ennyi.
"nem kell azon gondolkodnod hogy hogy lesz a dolgok mellett a kapcsolati életed."
Azon szoktál-e merengeni, hogy ha születik egy gyereked, mennyi időt tölts otthon vele, mikor menj vissza dolgozni, hogyan szabadulj el hamarabb, ha óvodába kell menni érte, mennyit maradhatsz otthon vele, ha beteg vagy, és mi lesz, ha a párod kijelenti, hogy ez a te dolgod, mert ő nem ér rá?
Engem nem érdekel a párkapcsolat, és elég könnyű életed lehet, ha neked ennyi a problémád az életben.
Én azt utálom, hogy nem vesznek komolyan, kinevetnek, és egy idő után elkezdek magamban kételkedni. Elveszítem az önbizalmamat, mert azt éreztetik velem, hogy nem vagyok elég jó.
Ha meg kiállok magamért, rideg pitsa leszek. Tudod, hányszor kaptam meg, hogy agresszív vagyok, mert itt az oldalon kérdést kaptam arról, hogy milyen harisnyát, bugyit, fanszőrzetet hordok, én meg elküldtem őket? Mert annyi lenne a dolgom, hogy agyatlanul mosolyogjak, ne beszéljek, ne zavarjak, csak dísznek kellek meg takarítószemélyzetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!