Miért nem a fogantatástól számítjuk a valós életkorunkat? Elvileg nagyjából mindenki 9 hónappal idősebb valójában mint a születése napja.
Akkor már miért nem az adott petesejt létrejöttétől? Vagy az adott hímivarsejt létrejöttétől számítjuk?
Hosszasan lehetne filozofálgatni, de a lényeg: a születés pillanata egy időben jól behatárolható pillanat, szemben a többi lehetséges alternatívával. Emellett nem csak szimbolikus, hanem biológiai jelentése is van: onnantól lett az illető teljesen önálló élőlény. A születés előtt - durván mondva - az anyja szervezetét használta.
A fogantatás időpontja bizonytalan, a születésé meg pontos. Én állítólag késtem, van, aki meg korábban születik meg.
Igazából a születés pillanatában leszel teljesen különálló lény, addig össze vagy kapcsolódva egy másik emberrel, aki viszont önmagában is képes létezni, lélegezni, táplálkozni, a te szervezeted viszont magzati korban erre képtelen, a születéstől válsz erre képessé.
És akkor ott vannak a vetélések, nem minden magzat életképes, amelyik megfogan.
Én pl 6 hónaposan születtem, nem hiányolom azt a 6 hónapot a koromból :)
Születésed előtt 9 hónappal még nem léteztél, mint ember...
Végigmentél egy fejlődési szakaszon, aminek egy fontos pillanata a születés...
Múltkor tesóm megkérdezte, hogy "miért az anyja nevét kell megadni minden helyen? miért nem az apjáét?"
Mert az anya az biztos (ha csak el nem cseréltek a kórházban), míg az apa kiléte nem biztos, hogy az akit beállítanak apának...
A születésed pillanata pontosan megmondható, de a fogantatásodé nem!
23F
Hát fura is lenne adatoknál úgy kéne kitölteni, születési idő: Hó előtt 9 hónappal.
Ez olyan lenne mint Krisztus előtt-utáni dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!