Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem a fogantatástól...

Miért nem a fogantatástól számítjuk a valós életkorunkat? Elvileg nagyjából mindenki 9 hónappal idősebb valójában mint a születése napja.

Figyelt kérdés
2016. ápr. 19. 10:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Te megtudod mondani mikor fogantál?
2016. ápr. 19. 10:16
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Akkor már miért nem az adott petesejt létrejöttétől? Vagy az adott hímivarsejt létrejöttétől számítjuk?

Hosszasan lehetne filozofálgatni, de a lényeg: a születés pillanata egy időben jól behatárolható pillanat, szemben a többi lehetséges alternatívával. Emellett nem csak szimbolikus, hanem biológiai jelentése is van: onnantól lett az illető teljesen önálló élőlény. A születés előtt - durván mondva - az anyja szervezetét használta.

2016. ápr. 19. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:
43%
azért mert rengeteg fogantatás nem éri meg a napvilágot.
2016. ápr. 19. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

A fogantatás időpontja bizonytalan, a születésé meg pontos. Én állítólag késtem, van, aki meg korábban születik meg.

Igazából a születés pillanatában leszel teljesen különálló lény, addig össze vagy kapcsolódva egy másik emberrel, aki viszont önmagában is képes létezni, lélegezni, táplálkozni, a te szervezeted viszont magzati korban erre képtelen, a születéstől válsz erre képessé.

És akkor ott vannak a vetélések, nem minden magzat életképes, amelyik megfogan.

2016. ápr. 19. 11:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én pl 6 hónaposan születtem, nem hiányolom azt a 6 hónapot a koromból :)

Születésed előtt 9 hónappal még nem léteztél, mint ember...

Végigmentél egy fejlődési szakaszon, aminek egy fontos pillanata a születés...

Múltkor tesóm megkérdezte, hogy "miért az anyja nevét kell megadni minden helyen? miért nem az apjáét?"

Mert az anya az biztos (ha csak el nem cseréltek a kórházban), míg az apa kiléte nem biztos, hogy az akit beállítanak apának...

A születésed pillanata pontosan megmondható, de a fogantatásodé nem!

23F

2016. ápr. 19. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát fura is lenne adatoknál úgy kéne kitölteni, születési idő: Hó előtt 9 hónappal.

Ez olyan lenne mint Krisztus előtt-utáni dolog

2016. ápr. 19. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!