Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak a szegények mondják hogy...

Csak a szegények mondják hogy a pénz nem boldogit?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 8. 16:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én hát túlzás hogy "szegény" vagyok, de azért a nagy átlag alatt vagyok anyagilag, és nem állítom hogy nem boldogít. Sőt igazából a legtöbb boldogságot tönkre tudja tenni a hiánya.
2016. ápr. 8. 17:47
 12/17 Sunshinedoll ***** válasza:
90%

Általában azok mondják ezt, akiknek sok pénze van :D

A szegények tudják, hogy a pénz nem boldogít, de a rezsit, a kaját, a biztonságos fedelet pénzzel fizeted meg. Ami valóban nem feltétlen egyenlő a boldogsággal, de kevésbé tesz boldogtalanná.

2016. ápr. 8. 17:52
 13/17 A kérdező kommentje:
érdekesek a hozzászólások,itt meg szinte minden hozzászoló azt mondja hogy a pénz boldogit.. http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__76759..
2016. ápr. 8. 18:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Ott pont arrol ir, hogy milyen jo, hogy mar tuljutott a penz hianya miatti nem boldog allapoton..
2016. ápr. 8. 18:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Figyelj. Önmagában a pénz,egy darab papír aminek az előállítási költsége 25 forint nem boldogít. De abból rengeteg mindent lehet venni,egyszerűen mindenhez az kell.

Kérdés az,hogy kinek mit jelent a boldogság.

2016. ápr. 8. 18:41
 16/17 anonim ***** válasza:

Valójában: A pénz közvetve boldogít (nem boldoggá tesz!), de az is csak akkor, ha kevés van belőle.

Ha elértél egy szintre, már tojsz rá, és rájössz, hogy ezerszer fontosabb dolgok vannak az életben.

2016. ápr. 8. 20:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csak a szegények mondják.

Én éltem már "nagyon jó anyagi körülmények" között,és "nagyon szegényesen"is.

Tapasztalatom , hogy az igazi boldogsághoz bármelyik körülmény megfelel.

Mondom az igazi boldogsághoz mert az belőlünk fakad, nem a körülményeinktől függ.

Azt is megtapasztaltam, hogy amikor "nem tudok boldog lenni", tehát amikor nem találok rá a bennem lévő békés állapotra, akkor a pénzért megvehető dolgok átmenetileg látszólag kompenzálják a boldogság hiányát.

Azért írom,hogy látszólag kompenzálják,mert igazi boldogságot soha nem adtak , átmeneti örömöket ,élvezeteket igen , de ez viszont nem egyenlő értékű a boldogsággal.

2016. ápr. 8. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!