Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hiszi mindenki azt,...

Miért hiszi mindenki azt, hogy szeretetszolgálat vagyok? 20F

Figyelt kérdés

Baromi unalmas már. Egyetem mellett van melóm, kapok havi 100k-t. Amióta van, azóta mindenki úgy néz rám, mint valami pénzeszsákra. Főleg anyámék.

Mielőtt nem volt melóm, azelőtt mindent ő fizetett. Cipőtől kezdve, kaja, utazás, ruha, mindent. Még költőpénzt is kaptam.

Ma már én állom a kajámat, bérletet,cipő, ruha stb, költőpénzre gondolni sem merek és nem is igénylem, mert az igaz, hogy elég pofátlanság lenne.

Ez nekem havi 70-80.000 Forintomban van, jó, ha 20.000 forintot félre tudok rakni, ha kell valami. De mindig történik valami, videókártya meghal a gépben vagy valamilyen órára kell valami, telefonom becsődölt, mindig volt valami, most jutottam el odáig, hogy van 50.000 félrerakva.

Nagyanyám jön azzal, hogy segítsem ki anyámat! Érted? Én állom a kajámat, ruháztatást, szórakozást is, de segítsem még ki.. Így is volt nála félretéve 30.000Ft, de nem kértem vissza tőle és még segítsem ki. Mit lehet ennél többet segíteni, hogy egyik napról a másikra már nem kell, hogy etessen és öltöztessen? Már csak az áram / víz / gáz(de ebbe nem is kell, mert közösköltségből megy elvileg..) az, amikbe nem fizetek bele szinte. Most azt találták ki, hogy spóroljak jogsira, hogy, ha kell valahova, akkor tudok menni magamtól és tudom őket is furikázni, ha kell.

Pár haverom ugyan ez, tudják, hogy van melóm, ezért, ha van valami esemény, akkor nem hoznak sok pénzt, mert majd a hülye fizet. Aha, biztos. Kár, hogy nem így van.

Tudom, jó pénz ez 20 évesen, főleg iskola mellett, elismerem, csak nem értem, hogy minek kell irreális elvárásokat elém állítani..

Kondira, étrendre, előfizetésre megy el havonta 70k, ha kell még valami, azokra 10-15k. Így havi 20-at, jó, ha félrerakok. Persze azzal is csesztetve vagyok, hogy minek kell csirkét ennem folyton, meg minek kell edzenem... Minek..?

Mellesleg nem vagyok egy magának való gyökér, aki sajnálja mindenkitől a pénzét. Sokszor veszek csak úgy egy csokit vagy rendelek pizzát tesómnak és mutternak vagy meghívok 1 havert kólára stb.

De azért ez kezd sok lenni, hogy a semmibe néznek ezek mellett is és még pluszban elvárnak ez embertől még többet..

2016. ápr. 3. 19:51
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

21:19 a szülőknek is el lehet magyarázni, hogy más helyeken náluk sokkal kevesebbet keresnek és sokkal több gyereket nevelnek, szóval ne nyavajogjanak. Mutogatni mindenkire lehet. Azért mert a másik rosszat csinál, nem jogosít fel arra, hogy te is úgy csinálj.

Amúgy meg nem tudom mit sírtok a 300 ezres fizetés mellett. Az én anyám 70 ezerből tartott el. Az egyetem meg van államilag támogatott szak is és nem mindenki mucsán lakik, hogy albérletbe kelljen mennie vagy kollégiumba. Nem mindenkinek kerül vagyonokba az egyetemi élet. Én pl csak bérletet kell hogy fizessek meg néha nyomtatni kell valamit.

2016. ápr. 3. 21:27
 32/47 anonim ***** válasza:
0%

Már elnézést kérek. Akkor javitanám a válaszomat csak azért, hogy te jobban érzed magad.

Igen pontosan úgy csinálnék mindent ahogy TE.egy fillért nem adnék.Az a te pénzed te dolgoztál érte. a családodnak nincs joga segítséget kérni.

Remélhetöleg ez már jobban tetszik. Azért meg amiért nem értettem egyet, lehet lepontozni

2016. ápr. 3. 21:30
 33/47 anonim ***** válasza:
65%
Szóval mert a vidéki csóró parasztok halomra szülik a gyerekeket, és szart sem tudnak nekik adni, a kérdezőnek sem jár semmi? Logikus.
2016. ápr. 3. 21:36
 34/47 A kérdező kommentje:

Anyámmal és tesómmal élek, a többi belepofázó rokon nem velünk él, csak anyámat pártolják.

Államin vagyok az a vicc és 250k nem elég anyámnak, hogy jól érezze magát.

Odáig jutott most a veszekedés, hogy azt mondtam, hogy megyek koliba, csak, hogy örüljön, hogy 20 évesen sikerült elzavarnia a fiát otthonról, mert zavarja, hogy a hobbiára költ, nem pedig spórol.

2016. ápr. 3. 21:43
 35/47 Fulár ***** válasza:
48%

Nem különösebben hat meg a lepontozás ezért leírom.Részben és egy elhanyagolható százalékban neked is igazad van!

De ettöl függetlenül az én véleményem továbbra is az,hogy te egy elkényeztetett takony vagy aki túlságosan megszokta a jó világot.

2016. ápr. 4. 11:01
 36/47 anonim ***** válasza:
56%
Hàt igen pár évvel ezelött még természetes volt a szülök támogatása föleg ha az illetö még otthon lakott, beszállni számlàkba meg ilyesmi,most meg a szülöknek tulajdonképp élete végéig hálásnak kell lennie a saját gyerekének, hogy ugyan mär felnevelhette meg ki iskoláztathatta ja és persze az is minimum elvárás hogy a szülönek mindent állnia kell tulajdonképp a felnött gyereke számára azért mert ö tanul.ja és persze azért mert a kérdezö saját magának vásárolja a cipöket, meg a diétához szükséges ételeket valamint a konditerem bérletet az azt jelenti, hogy ö màr teljesen független.majd akkor lesz a koppanás mikor rájön hogy a lakás hitel/albérlet meg számlák fizetése az jelenti a teljes fuggetlenséget nem pedig az, hogy az ö választásának megfelelö extrákat magának fizeti
2016. ápr. 4. 11:37
 37/47 anonim ***** válasza:

Az én életemben az volt a normális, hogy a szülők dolgoznak, rendes munkájuk van, és mivel 20+ éve csinálják, amit csinálnak, több pénzt keresnek, mint én.

Ha meg 3x annyit keresek, mint a gyerekem, mi a búbánatnak vegyem el a pénzét?

2016. ápr. 4. 12:55
 38/47 A kérdező kommentje:

Látod utolsó, ez nem veszi figyelembe a sok gyökér. :)

Kap 3x annyit, mint a takony fia, de azt a sz@ ros 100k forintot is sajnálja előle, amiért ő dolgozik meg és még a saját kajáját is állja. Kívánom az összes agysebésznek, aki ide böfögte a baromságát, hogy a megkeresett pénzüket is vegyék el tőlük, éppen, hogy csak kajára és 5000 forintos kondibérletre tudjanak költeni. De még arra se, mert egyetem mellett nem fognak dolgozni annyit, hogy havi 100.000 forintjuk legyen. További szép életet. :)

2016. ápr. 4. 15:54
 39/47 anonim ***** válasza:
56%
Hát én meg mint az a "gyökér aki ide böfögte a baromságát" a 38 évemmel meg a körülbelül dupla annyi élettapsztalattal kívánom neked, hogy majd akkor is 100K keress amikor VALÓBAN független kell, hogy legyél. "További szép életet"
2016. ápr. 4. 16:03
 40/47 A kérdező kommentje:
Nem a korod miatt leszel valaki. Megnyugtatlak, hogy elvégzem az egyetemet és 3x ennyit fogok keresni, te pedig irkálhatsz délután 4-kor munka után ide, a GYK-ra majd akkor is. Húzzad le pénzzel te is a kölyköd (Már ha van, vagy lesz.), nehogy azt csinálhassa, amit egész életében akart, csak nem engedhette meg magának, mert nem volt rá keret. Gyönyörű..
2016. ápr. 4. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!