Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért hiszi mindenki azt,...

Miért hiszi mindenki azt, hogy szeretetszolgálat vagyok? 20F

Figyelt kérdés

Baromi unalmas már. Egyetem mellett van melóm, kapok havi 100k-t. Amióta van, azóta mindenki úgy néz rám, mint valami pénzeszsákra. Főleg anyámék.

Mielőtt nem volt melóm, azelőtt mindent ő fizetett. Cipőtől kezdve, kaja, utazás, ruha, mindent. Még költőpénzt is kaptam.

Ma már én állom a kajámat, bérletet,cipő, ruha stb, költőpénzre gondolni sem merek és nem is igénylem, mert az igaz, hogy elég pofátlanság lenne.

Ez nekem havi 70-80.000 Forintomban van, jó, ha 20.000 forintot félre tudok rakni, ha kell valami. De mindig történik valami, videókártya meghal a gépben vagy valamilyen órára kell valami, telefonom becsődölt, mindig volt valami, most jutottam el odáig, hogy van 50.000 félrerakva.

Nagyanyám jön azzal, hogy segítsem ki anyámat! Érted? Én állom a kajámat, ruháztatást, szórakozást is, de segítsem még ki.. Így is volt nála félretéve 30.000Ft, de nem kértem vissza tőle és még segítsem ki. Mit lehet ennél többet segíteni, hogy egyik napról a másikra már nem kell, hogy etessen és öltöztessen? Már csak az áram / víz / gáz(de ebbe nem is kell, mert közösköltségből megy elvileg..) az, amikbe nem fizetek bele szinte. Most azt találták ki, hogy spóroljak jogsira, hogy, ha kell valahova, akkor tudok menni magamtól és tudom őket is furikázni, ha kell.

Pár haverom ugyan ez, tudják, hogy van melóm, ezért, ha van valami esemény, akkor nem hoznak sok pénzt, mert majd a hülye fizet. Aha, biztos. Kár, hogy nem így van.

Tudom, jó pénz ez 20 évesen, főleg iskola mellett, elismerem, csak nem értem, hogy minek kell irreális elvárásokat elém állítani..

Kondira, étrendre, előfizetésre megy el havonta 70k, ha kell még valami, azokra 10-15k. Így havi 20-at, jó, ha félrerakok. Persze azzal is csesztetve vagyok, hogy minek kell csirkét ennem folyton, meg minek kell edzenem... Minek..?

Mellesleg nem vagyok egy magának való gyökér, aki sajnálja mindenkitől a pénzét. Sokszor veszek csak úgy egy csokit vagy rendelek pizzát tesómnak és mutternak vagy meghívok 1 havert kólára stb.

De azért ez kezd sok lenni, hogy a semmibe néznek ezek mellett is és még pluszban elvárnak ez embertől még többet..

2016. ápr. 3. 19:51
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
Zárd el a csapokat. Az baj, hogy esélyed nem lesz elindulni az egyetem után, mert egy fityinged sem lesz! Még a kauciót sem fogod tudni kifizetni és örökre ott ragadsz az ősöknél.
2016. ápr. 3. 19:57
 2/47 A kérdező kommentje:
Nem is azzal van a baj. Hanem, hogy ők próbálnak meg az ÉN pénzemmel gazdálkodni.
2016. ápr. 3. 20:01
 3/47 anonim ***** válasza:

Ne engedd!!!

Mondj határozottan nemet!

Ugyanezt válaszold nekik, amiket írtál!

Nagyi, szerintem eléggé kisegítem anyut avval, hogy azt a havi 80 E Ft-ot, amit rám költött havonta, már megtarthatja.

Pistike, Zolika, elmegy megélhetésre a keresetem, mert engem már nem tudnak eltartani a szüleim, az iskolával kapcsolatos költségeket sem fizetik, ezért kell dolgoznom, hogy tanulhassak.

2016. ápr. 3. 20:06
 4/47 Fulár ***** válasza:
31%
Egész eddigi életedben ők tartottak el és most,hogy ideje lenne egy kicsit a saját lábadon állnod és neked segítened őket te mélységesen fel vagy hábirodva.....Hát elmész te a pi@@ába!
2016. ápr. 3. 20:13
 5/47 anonim ***** válasza:
4: Hát azért az az alap, hogy amíg tanul, addig kötelesek eltartani a gyereküket 25 éves koráig, ezt ne felejtsd.
2016. ápr. 3. 20:28
 6/47 A kérdező kommentje:
Nem segítem őket azzal, hogy nem kell rám költeni, mert eltartom magam agysebész? Eltartom magam, magamnak állom a költségeimet és még ennél is többet várnak. Nehogy fel legyek már háborodva..
2016. ápr. 3. 20:36
 7/47 A kérdező kommentje:
Mellesleg milyen egyetemista állja a saját költségeit ilyen szinten? Más családban még egyetem végéig eltartják, rám pedig csak a villany/víz van költve. Hűha..
2016. ápr. 3. 20:41
 8/47 anonim ***** válasza:
0%
Egyetértek a #4 -es válaszolóval.azert mert te most már pénzt keresel az nem azt jelenti, hogy szarni kell a szüleid fejére.egyáltalán nem azt mondom, hogy mindened add oda, de egy bizonyos fokig igenis segítened kell öket, ugyanis amikor te még a pelusba kakkantottál akkor Ök fizettek neked mindent és még valószínüleg az után is nagyon sokáig. Gondolom ezt Ök nem hànyjàk a szemedre.tetszik vagy nem tisztelettel tartozol feléjük. Azt hogy nem akarsz fizetni a haveroknak, azt viszont megértem.én sem tenném.
2016. ápr. 3. 20:41
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg velük úgy, ahogy ide leírtad. Én is hasonlóképpen vagyok, egyetem + munka, évek óta nem kell eltartaniuk és ez szerintem segítség, mivel más szülők rengeteget költenek az egyetemista gyerekükre, aki pluszban még ott is lakik, tehát etetni is nekik kell. (Én nem lakom velük, lakhatást, kaját, utazást, ruhát-cipőt, bármit egyedül állok.)

Magyarázd el nekik, hogy félre kell tenned pénzt, hogy önállóan el tudj majd költözni. Ahhoz pedig, hogy a saját pénzedből mit eszel, miért edzel, semmi közük (bár a havi 70 k-t én sokallom de nem értek hozzá, ha ennyibe kerül, akkor ez van.) Ha alkoholra, mértéktelen bulizásra költenél, akkor megérteném, hogy szóvá teszik de így nem.

2016. ápr. 3. 20:43
 10/47 anonim ***** válasza:
Egyetértek a #4 -es válaszolóval.azert mert te most már pénzt keresel az nem azt jelenti, hogy szarni kell a szüleid fejére.egyáltalán nem azt mondom, hogy mindened add oda, de egy bizonyos fokig igenis segítened kell öket, ugyanis amikor te még a pelusba kakkantottál akkor Ök fizettek neked mindent és még valószínüleg az után is nagyon sokáig. Gondolom ezt Ök nem hànyjàk a szemedre.tetszik vagy nem tisztelettel tartozol feléjük. Azt hogy nem akarsz fizetni a haveroknak, azt viszont megértem.én sem tenném.
2016. ápr. 3. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!