Miért bántják azokat, akik nyuszit vettek húsvétra?
Azért, mert sokan úgy vállalnak állatot, hogy fogalmuk sincs a tartásáról, a szükségleteiről. Csak úgy hazaviszik, mert "jajj, de cuki", aztán pár nap múlva rájönnek, hogy ez egy kicsit több, mint simizgetés. A nyúl bogyózik, oltás kell neki, és nem szeretik a non-stop nyúzást. Ráadásul sokszor kisgyermekes család veszi, aztán a gyerek ráun 2 hét után, a szülők meg nem tudnak vele mit kezdeni.
Most itt volt a húsvét, ilyenkor különösen divatos a nyulak beszerzése, ezért megy az emberek cseszegetése és szerintem joggal.
Amennyiben valaki utánaolvas, veszi a fáradtságot és költséget, hogy beszerezzen mindent a nyúltartáshoz, szeretettel gondozza az állatát és képes hosszútávon felelősséget vállalni érte, úgy belevághat bármikor a nyuszizásba. De amiatt, mert húsvét van, senki ne vegyen állatot.
Mert ha vesznek nyuszit:
A) Meghal mert vagy nem etetik v rosszul etetik v csak berakják egy sarokba vagy a fészerbe és elfeledkeznek róla, mert már nem érdekes
B) A kölykök megnyomorítják véletlenül (vagy direkt), esetleg meg is ölik
C) Simán kidobják az utcára vagy bedobják valakihez vagy kirakják a faluszélen mert már nem kell , elmúlt Húsvét
Szerintem 95%-ban ez van. Ha vkinek nem kell, vigye el menhelyre vagy ahova lehet.
Aki meg vesz és felelőségteljesen gondoskodik róla és a nyuszinak jó dolga van, végelgyengülésben hal meg öregkorában, annak grat. De ez a ritka!
Majdnem olyan a nyuszi, mint Karácsonykor a fa. Megveszik és ünnepek után kidobják.
:DD Az pont én voltam, irónikus, ha ez volt a kérdés.:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__7682645-m..
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!