Miért bántják azokat az embereket akik élik az életet?
Olyanokra gondolok amikor valakit baromnak, állatnak titulálnak ha odalép a gázra egy 7-15milliós autóban, vagy épp egy jó motorral végig porol a főúton.
Szeretem az ilyen embereket, mert tudják élvezni az életet, és nem a sablon minta alapján végzik a napi dolgaikat.
Vagy ha nagyon kivan gyúrva valaki, szintén megvetésben részesül elég nagy számban. Pedig irtózatos pénzek, és munka van egy kidolgozott testben, persze könnyű olyannak papolnia aki életében nem tett magáért semmit.
Az életnek arról kéne szólnia, hogy volt benne jó is, rossz is, őrültség, kihívás minden.
Azért nem mindegy, hogy casak mert van egy sportmotorja, veszélyezteti-e mások életét súlyos szabálysértéssel egybekötve (vagy bizonyos szint fölött már bűncselekménynek tekintik? nem vagyok képben az ilyesmivel kapcsolatban) vagy ki van gyúrva. (Nem mondom, hogy minden gyorshajtó motorost felelőtlen őrültnek tartok, nekem is van motorom :P De azért aki végigtép lakott területen 150-nel, azt ne szeressem már.)
Viszont az emberek imádnak belekötni másokba. Kötöttek már belém azért, mert acélbetétes bakancs volt a lábamon, a páromba azért, mert hosszú hidrogénezett hajat viselt fiúként, de a rekord az, amikor megszóltak, mert egy kellemes tavaszi délelőttön mosolyogva mentem az utcán. Az emberek bámulatosan kötekedők tudnak lenni. A mai napig meg tudnak döbbenteni, pedig már tapasztaltam egysmást. Én elég toleráns vagyok addig, amíg nem ártanak másoknak, felőlem akár meztelenül is rohangálhatnának az utcán, az emberi test elég természetes dolog, cigizni szerintem sokkal rosszabb :P
Sokszor eszembe jutnak különböző művekből egyes sorok... "Ez egy szolid, rendes ház, itt különbözni nem szokás", "Ami eltérő, szabálytalan, az a rendnek csak útban van". Még csak vadnak és szabadnak sem kell lenned, aki mondjuk Föld körüli útra indul, egyszerűen csak különböznöd kissé, az sokanak már bőven elég...
Szóval szerinted az élet élvezete annyi, hogy drága autókba a KRESZ szabályait megsértve ön- és közveszélyes módon végig száguld valaki egy úton? :)
Vagy rommá gyúrja magát? :)
Csak sajnálni tudlak :)
Azért ezek erős általánosítások, és ferdítések.
Egyrészt, a felelőtlenség nem egyenlő az élet élvezetével. Csak ugye akinek van pénze röhögve fizeti ki a büntetést és száguld tovább álat módjára.
A kigyúrtságnak is több formája van. Egyrészt a "nagyon ki van gyúrva" kategória legtöbbször teleszedi magát minden szarral, és mesterségesen van felpumpálva. Másrészt ő meg pont azt szólja le általában aki nincs úgy kigyúrva mint ő, mindig kétoldalú a dolog.
ha normálisan 60al mész egy kabrióban bikinis csajokkal nevetgélve melletted, akkor mosolygok, hogy élvezed az életet. - ha tajparaszt módon üvöltetve valami agyhalott reppet a körúton 90el tepersz sávról sávra ugrálva nem hogy baromnak nevezlek, hanem veszek 100ezerért egy zsigulit és úgy megyek bele a 40 millás autódba, hogy én fogom élvezni egyedül. - persze ezt nem neked írom, csak E/2-be fogalmaztam.
másrészt meg nálam sem ebben merül ki az élet élvezete.
Na nem megérdemelt a bántás, akkor irigységből. Ha igen, akkor meg miért csodálkozik azon a b.nkója, hogy nem szeretik? Az nem a motornak szól, hanem neki.
Nekem nagy szerencsém volt, hogy olyan társaságban kezdtem a motoros pályafutásomat, akik nem szenvedtek öngyilkos kivagyi komplexusokban és ez a féle mentalitás megmaradt bennem is. Sohasem motoroztam lassan (sajnos túl szabályosan sem), csupán használom a szürke kompjútert mielőtt eltekerem a fülét. :) Talán ennyi a titok... és az; hogy nem rángatom a szarvát hidegen, hajnali 5-kor, ha indulok pl. dolgozni és kigurulok az utcából.
Gyúrósok: engem szórakoztat. A legtöbb hegyomlás annyira frusztrált, hogy nem képes tartani a szemkontaktot egy 3ad akkora fazonnal (hosszú évek óta boxolgatok, úgyhogy merész vagyok ám :) ).
Vannak akik azért lépnek a gázra, mert nézőközönséget szeretnének, engem hidegen hagynának, de már párszor majdnem ütközés lett a vége ha nem taposok a fékre. Az ilyenek addig élvezik az életet amíg frontálisan bele nem mennek valamibe és általában más ártatlanokat is magukkal visznek. Az utcánkba lakik valaki(inkább egy senki) aki úgy indul el, hogy odalép neki és nem néz szét párszor majdnem elütött bicikliseket, majdnem neki ment a busznak és egyszer még a saját anyját is majdnem felrepítette a motorháztetőre. Az ilyeneket az én szótáramban szabadlábon lévő közveszélyes értelmi fogyatékosoknak hívják akik csak így próbálják élvezni a színvonalas életüket.
Itt nem a sablonos életről van szó, hanem arról, hogy nem bírják felfogni a következményeket és közben azt hiszik vicces emberkék.
Mintha kiugranának egy több emeletes épületből és minden emeleten mondanák: "eddig még jó", aztán addig jó amíg meg nem puszilja őket a beton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!