Hogyan lesz valakiből proli?
Valamely módon az a viselkedésmintázat alakul ki nála.
Lehetséges indokok:
- Szülő
- Társaság
- Iskola
- Egyéni személyiségjegyek
- ...
Ugyanazon okok, amelyek az emberek személyiségét alakítják felsorolhatók ide, mint lehetséges módosító ok.
Nem értek egyet, ismerősök és saját tapasztalatból.
Tudok olyat, aki proli marad jó életkörülmények között is, szórta a pénzt, nem képezte magát nem vállalkozott pedig ideje és ereje is meg lett volna, amikor bárki tenni akart valamit, akkor "mit erőlködik" "jobb vagyok nála" szintet "ütötte meg", majd amikor rosszabbul élt, akkor a "szemét xy" "jobb vagyok nála, de biztos, hogy..." szinten maradt.
És olyat is, aki rossz körülményekből indult, de ambícióval, tehetséggel, és tudni akarással kitört belőle, ráadásul a szülei is pozitívan álltak hozzá.(Azaz még ők sem voltak prolik az anyagi helyzet ellenére sem)
# 5: Az anyagiakon kívül szükséges a proli életből való kitörni akarás, valamint az ismeretek és tapasztalatok is szükségesek.
Például volt egy ismerősöm aki szeretett volna szabadabb lenni és nem pont munkahelyből élni. Megmutattam neki számos mezőgazdasági fogást amire épp gondolt. Pénze bőven megvolt hozzá. De meglepetésemre sehogy sem tudott önállóan élni, hanem elmondása szerint vagy bárányként vagy farkasként. Vagyis vagy ő a proli és mások mindent megmondanak neki és ő csak csinálja és dől a fizetés, vagy pedig ő alkalmaz más prolikat. De az az életmód hogy ő a főnök, a beosztott és minden egy személyben az kínai volt neki. Mert a szüleitől nem azt tanulta. Hanem kizárólag az alkalmazotti életmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!