Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 20 évesen hogy tudnám az IQ-m...

20 évesen hogy tudnám az IQ-m esetleg az intelligenciám növelni?

Figyelt kérdés

2016. márc. 22. 03:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%
Sakk.
2016. márc. 22. 03:49
 2/14 A kérdező kommentje:
csak a sakkal? :(
2016. márc. 22. 05:51
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
mattal is.
2016. márc. 22. 06:34
 4/14 anonim ***** válasza:
27%
Klasszikusok, tudományos művek olvasásával.
2016. márc. 22. 07:33
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Magát az IQ-t nem nagyon lehet növelni, ez egy adottság. Ez nem azt jelenti, hogy akinek kicsi az IQ-ja az hülye, csak annyit, hogy kombinatorikai képességei (mint pl ami a sakkban is kell) gyengék, nincs érzéke a reál ismeretekhez, mert nem tudja a megfelelő logikával eltárolni és rendszerezni a megszerzett ismereteket (iskolában gyakran magol)..stb. Egyébként létezik még az úgynevezett EQ, érzelmi intelligencia, ami állítólag sokkal meghatározóbb abban, hogy az emberek kit tartanak okosnak környezete körül, ezt is érdemes lecsekkolnod. Mérő Lászlónak van erre egy jó könyve: "Az érzelmek logikája" azt javaslom tanulmányozni. Akinek nagy az IQ-ja az még nem azt jelenti, hogy művelt is egyben, az már olvasottság kérdése. Én javaslom, hogy találd meg azt, amiben valóban jó vagy és ne akarj más lenni!
2016. márc. 22. 07:35
 6/14 anonim ***** válasza:
25%

Előttem mindenki totális baromságokat írt.

Hülyeség egy állapot. 5#, butát akartál írni. Tovább nem olvastam, mert nincs értelme.

Az iq nem logika. Csak agyi szintet takar egy mérő által adott skálán, nem a reál dolgokhoz való intuíciót mutatja.

Válaszolva, iq és intelligencia e kérdésben ugyan az.

21 éves korig nő agyi szintünk, szóval eléggé elkéstél ha normálishoz képest akarnád növelni. de lehet, de azok is csak nagyon kicsit számítanak.

2016. márc. 22. 08:16
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
Ne higyj az előzőeknek, én 28 évesen iratkoztam be az ELTE programtervező informatikus szakára úgy hogy 3-as voltam középiskolában matematikából- Kemény tanulással el tudtam végezni és kibukott sok olyan aki mindig ötös volt matekból és mindig arról beszélt hogy ő magas intelligenciával rendelkezik.
2016. márc. 22. 08:26
 8/14 anonim ***** válasza:
93%

Attól függ milyen irányban. Járhatsz matematika tanárhoz, bonyolult problémák megértése és gyakorlati alkalmazása segíthet a logikus gondolkodásban. Fordíthatsz más nyelvről, szélesíti a látóköröd, ha más nyelven is tudsz tájékozódni.

Ha választékosabban szeretnél beszélni, elkezdhetsz írni, rövidebb novellákat először(Nézz utána a témának, amiről írnál, olvass mérvadó írókat, tudományos háttér stb. Az íráshoz is jól jön a matematika, hogy tudd követni a szálakat, vagy megtervezd a történet vázát).

Járj olyan társaságba, akiktől tanulhatsz. Akár a gondolkodásról, művészetekről, programozásról, vagy ami érdekel. Van rengeteg neten ingyen elérhető kurzus/anyag is, általában angolul, ami segíthet(egyetemi előadások).

2016. márc. 22. 09:27
 9/14 death42 ***** válasza:
100%
Logikai játékok, könyvek, tanulás, stb. De ezzel csak a tudásod és a logikai képességeidet tudod csiszolni.
2016. márc. 22. 11:50
 10/14 anonim válasza:
A tanulással minden gátat el lehet hárítani...Az iq nagyon relatív dolog...Tudok egyetemi tanárt aki egyszerü dolgot sem képes végig gondolni...
2016. márc. 22. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!