Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mi az oka annak,...

Szerintetek mi az oka annak, hogy az alkoholisták és a "jómunkásemberek" eldobálják a feles üvegeket?

Figyelt kérdés
Általában az árok-, vagy az árok menti füves/parkos rész van velük tele. Tényleg olyan nehéz zsebre vágni, vagy egy kukába beledobni? Én elhiszem, hogy vedelni kell, mindenkinek a saját dolga/élete. De szemetelni miért kell? A csikkekről már nem is beszélve. :) Sajnos nem volt még alkalmam egy ilyen embert számon kérni, mivel biciklivel közlekednek és menet közben hajítják el ott, ahol épp elfogyott.
2016. márc. 12. 16:40
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Te vagy az, aki nem tudja hova tenni a szemetet az adott helyen. :) Valószínűleg az említett külön szervezeteknek is információra van szükségük, amit akár te is adhatnál nekik. Persze, ha mindenki csak arra vár, hogy majd más megoldja a problémát, mivel "nem az én munkám ez", akkor abból úgy nem sok minden lesz és lehet szidni mindenkit, csak mi nem vagyunk hibásak. :) Valóban nem a te munkád, nem is arról van szó, hogy neked kellene oda telepítened szemetest, pláne nem olyat, amit a saját pénzedből veszel meg. De annyit te is megtehetnél, ha már észleled, hogy valami nem oké, hogy jelzed. Mondjuk két szemetelés között. ;)
2016. márc. 12. 17:29
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Tudom hova rakni. Azért dobom el. De az a szemét eltűnik. Hiszen vannak közmunkások akik takarítják az utcákat. Ők jelenthetik hol van túl szemetelés és hol nincs. Mindennek meg van a rendszere. És a kormány is tudja nagyon jól, hogy eldobálják a szemeteket. Ausztriában mondjuk miért nincs szemét? A hegyekben is. 3000 méteres magasan is 2 méterenként szemetes kuka van kirakva. Ott képesek rakni? De itthon nem? Nem az én dolgom ezzel foglalkozni.
2016. márc. 12. 17:35
 13/18 A kérdező kommentje:
Sokáig vitatkozhatnánk erről, értelmetlenül. Te eldobod a szemetet, ha nincs kuka, én nem. Sosem szemeteltem, ezért nem tudok azonosulni a felfogásoddal. Értem, hogy mit akarsz mondani a közmunkásokkal, de mivel én nem a városközpontban lakom, erre nem járnak. Nálunk azt tartják tisztán (szerintem máshol is főként). Itthon nekem kell összeszednem az üvegeket és a csikket az árokból és környékéről, pedig itt is vannak kukák kihelyezve. A kérdés erre irányult volna, hogy itt vajon miért kell szétdobálni? Mit lehetne ez ellen tenni?
2016. márc. 12. 17:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Jó hát mondjuk egy részeg ember aki teker a biciklivel más tudatállapotban van és elhajítja. De mondjuk, ha tényleg vannak ott kukák és én járnék ott akkor kidobnám. Gondolom keretesházas környéken laksz. Itt is van ilyen régió, elég nagy területen. Ott sehol nincs kuka és elég nagy területet fed le az a hely. Tehát, ha a legvégéből gyalog elindulsz a városba akkor olyan másfél órát sétálhatsz és nem fogsz kukát találni. És azért az alatt elszívnék egy szál cigit, de az nem raknám zsebre és a kezembe se tartogatnám.
2016. márc. 12. 17:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Én egy Egyetemvárosban lakom és dettó ugyanezt tapasztalom, csak én a diákok részéről .
2016. márc. 12. 19:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Eldobni akárhogy nézem nem illik a szemetet, egyszerűen undorító dolog. Az hogy város, ne legyen már kifogás arra hogy ott lehet szemetelni. A szarás is van hogy rám jön útközben, mégis hazaviszem és nem tolom ki az első utcasarkon.

Amúgy nem csak a jómunkásemberek csinálják ezt. Volt hogy Pest belvárosában jön cicababa anyuka, a kislánya meg a szemetét olyan lendülettel b..szta be az első kapualjba hogy azt akármelyik melós megirigyelné, anyuka meg szót nem szólt érte.

2016. márc. 12. 19:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Tapasztalataim szerint, sokkal többször dobálják el a piás üvegeket azok, akik nem dolgoznak. Előttünk is láttam jó párszor, hogy eldobták, de általában bulizós fiatalok és 20-onéves segélyen élők. Más helyeken is ezt láttam. Az idősebb jómunkások közt is van, aki eldobja, de rájuk jellemzőbb, hogy zsebre rakják vagy viszik a kukáig, mert még olyan korban nőttek fel.

Hogy mit lehet ellenük tenni? Semmit. Volt, akire rászóltam előttünk, hogy elhagyott valamit. Nem értette a dolgot, elmondtam neki tök normálisan, hogy mit, erre még neki állt feljebb. (Amit az ilyen emberekkel tenni kéne szerintem, azt sem a jogvédők, sem a rendőrség nem díjazná. Annyit meg nem érnek.)

A mondandódnak az a része viszont vicces, hogy szóljunk annak, akinek kell, hogy rakjanak ki több kukát! :D Általában aki ezzel foglalkozik, azt teljesen hidegen hagyja. És pénz sincs rá. Amíg nem hoz pénzt a városnak, addig nem csinálják. Ha kampány van vagy a turisták miatt megéri, akkor foglalkoznak a dologgal. Jó pár helyen arra sincs pénz, hogy a kint lévő kukákat rendszeresen ürítsék és dől ki belőlük a szemét.

Én sem szemetelek, de ez nem változtat ezen dolgon.

Ha tényleg durvát akarsz látni, akkor nézz körül egy kolesz előtt. Eddig ott láttam a legdurvábbat, amikor tiszta hamu és csikktenger volt az egész.

2016. márc. 12. 21:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Felénk a koli előtt sincs vészesen sok szemét, igaz takarítják a környéket, de tényleg vannak akik nyugodt szívvel ott hagyják a szarjaikat.

Amúgy az építőmunkások körében szerintem szimplán nem akarnak lebukni. Dolgoztam építkezésen, folyton beledobálták a mobil wc-be meg 1-1 elhagyatott zugba az építkezésen. Nyíltan piálni még soha egyiket sem láttam, de elég ránézni, és látszik hogy dülled ki a szeme, meg alig áll délutánra.

2016. márc. 12. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!