Szerintetek mi az oka annak, hogy az alkoholisták és a "jómunkásemberek" eldobálják a feles üvegeket?
Eldobni akárhogy nézem nem illik a szemetet, egyszerűen undorító dolog. Az hogy város, ne legyen már kifogás arra hogy ott lehet szemetelni. A szarás is van hogy rám jön útközben, mégis hazaviszem és nem tolom ki az első utcasarkon.
Amúgy nem csak a jómunkásemberek csinálják ezt. Volt hogy Pest belvárosában jön cicababa anyuka, a kislánya meg a szemetét olyan lendülettel b..szta be az első kapualjba hogy azt akármelyik melós megirigyelné, anyuka meg szót nem szólt érte.
Tapasztalataim szerint, sokkal többször dobálják el a piás üvegeket azok, akik nem dolgoznak. Előttünk is láttam jó párszor, hogy eldobták, de általában bulizós fiatalok és 20-onéves segélyen élők. Más helyeken is ezt láttam. Az idősebb jómunkások közt is van, aki eldobja, de rájuk jellemzőbb, hogy zsebre rakják vagy viszik a kukáig, mert még olyan korban nőttek fel.
Hogy mit lehet ellenük tenni? Semmit. Volt, akire rászóltam előttünk, hogy elhagyott valamit. Nem értette a dolgot, elmondtam neki tök normálisan, hogy mit, erre még neki állt feljebb. (Amit az ilyen emberekkel tenni kéne szerintem, azt sem a jogvédők, sem a rendőrség nem díjazná. Annyit meg nem érnek.)
A mondandódnak az a része viszont vicces, hogy szóljunk annak, akinek kell, hogy rakjanak ki több kukát! :D Általában aki ezzel foglalkozik, azt teljesen hidegen hagyja. És pénz sincs rá. Amíg nem hoz pénzt a városnak, addig nem csinálják. Ha kampány van vagy a turisták miatt megéri, akkor foglalkoznak a dologgal. Jó pár helyen arra sincs pénz, hogy a kint lévő kukákat rendszeresen ürítsék és dől ki belőlük a szemét.
Én sem szemetelek, de ez nem változtat ezen dolgon.
Ha tényleg durvát akarsz látni, akkor nézz körül egy kolesz előtt. Eddig ott láttam a legdurvábbat, amikor tiszta hamu és csikktenger volt az egész.
Felénk a koli előtt sincs vészesen sok szemét, igaz takarítják a környéket, de tényleg vannak akik nyugodt szívvel ott hagyják a szarjaikat.
Amúgy az építőmunkások körében szerintem szimplán nem akarnak lebukni. Dolgoztam építkezésen, folyton beledobálták a mobil wc-be meg 1-1 elhagyatott zugba az építkezésen. Nyíltan piálni még soha egyiket sem láttam, de elég ránézni, és látszik hogy dülled ki a szeme, meg alig áll délutánra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!