Ismersz valakit (barátot, rokont, ismerőst, bárkit), aki öngyilkos lett?
Hány éves volt, amikor megtette?
Miért csinálta?
Hogy sikerült neked és a családjának feldolgozni?
Megbocsátottál neki?
"Etika házimhoz kell, hülyegyerek"
Az volt az etika házid, hogy kérdezd meg gyk-n, hogy ismerünk-e olyan ismerőst, aki öngyilkos lett? :D
"hülyegyerek."
Ha te mondod...
"Ha nem tudsz normális választ írni akkor egyáltalán minek nyitottad meg a kérdést?"
Mert a címből nem derült ki, hogy mit is akarsz tudni.
Talán ha beleírod a kérdésbe, hogy miért kérdezed, akkor más lett volna a dolog színezete.
Így azonban csak egy perverz elme mások legbensőbb ügyeiben történő beteges turkálásnak tűnt.
Egyébként se másokkal írasd meg a házidat!
A kérdéskiírásod meg értelmetlen, mert nem ismerhetek senkit, aki öngyilkos lett, legfeljebb "ismerhettem".
Ja, és a "nem tudok" az nem egyenlő a "nem akarokkal".
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Kedves 11-es, nyilván nem az volt a házim, hogy feltegyem itt ezt a kérdést, hanem hogy magáról a szuicid hajlamról, öngyilkosságról írjak fogalmazást (miért jut el valaki odáig, hogy megtegye, vagy hogy egyáltalán miért gondol ilyesmire, mik a következményei, hogyan reagálnak az emberek a hír hallatán, hogyan dolgozzák fel egy fontos személy elvesztését stb.). Nem a legkellemesebb téma, de ez van.
Kedves első és egyben 12-es! Egyszerűen nem értem, hogy miért kell majdnem minden egyes szavamba belekötnöd. Nincs jobb dolgod? Menj te is inkább írj házit vagy tanulj, vagy játssz kint a parkban a barátaiddal. Gondolom valami általános iskolás vagy legfeljebb 9. osztályos diák lehetsz, kizárt hogy egy felnőttnek csak annyi esze van, hogy gyakorin keresse hogy kinek lehet beszólni. Mellesleg senkivel nem íratom meg a házim, én magam csinálom meg, csak tudod fel kellett tennem a kérdést, mivel én szerencsére soha nem voltam ilyen helyzetben. A továbbiakban viszont abszolút nem vagyok kíváncsi az észosztásodra, szóval felesleges további válaszokat írnod. Minden jót!
Nővérem, 36 évesen.
Házassági, gyermekelhelyezési, depresszív okai voltak, de ez ennél jóval bonyolultabb.
Sehogy sem tudjuk feldolgozni. Nem lehet.
Természetesen nem is haragudtam rá. Nem tisztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!