Mit lehet az ilyen vicces helyzettel kezelni?
Most egy példával Irom, de van mondjuk egy munka hely, főnök segitséget kér valamire mert mondjuk a gépe az irodába bedöglött, amint elmondta mi a gond, azonnal, egyből ugranak rá kollegák, mindenki mutatja a legjobb oldalát vicceskedve, szinte széttépik egymást hogy ő nézhesse meg, vagy legalább is egy, az a tipikus emberke hogy ő sok mindenhez ért úgy adja el magát vigyorogva szinte.
Na most Ebből a helyzetből kiindulva, miért hiszi a főnökség, meg más emberek azt, vagy aki ment épp, hogy aki nem volt benne az már semmire kellő ? lenézve, és úgy terjesztik hogy nem vagyok valami aktiv..a legroszabb képet felfestik rólam. meg mintha én tehetnék róla ? és akkor már úgy vagyok kezelve, rossz szemmel néznek rám. Pedig amúgy én is ugyanúgy megcsináltam volna, de nem úgy hogy egy ezred másodperc alatt döntsek, és nem úgy hogy a másik arcába belemászok, elnyomva másokat, meg mondjuk lehet épp más dolgom volt. Ez is akkora baromság ez a versengés, hogy amint kimondta még be se fejezte de már egyből ugorjak, jelentkezzek, szóljak, túl "orditva" mindenkin,..
Valahogy a gyorsaság nekem sose volt az erősségem.
Ez az egész az érdek, a szimpátiára megy ? mit lehet ezzel kezdeni ? de szinte majdnem mindenhol ez megy emberi közegbe. ez csak egy példa volt. Hogy kérnek segitséget, egyből visszakézből tudnom kell, definiálnom a helyzetet, megelőzve mindenkit, ha meg csak második vagyok akkor már el vagyok Itélve, leirva mindennek, hogy hát én mekkora egy balek vagyok..
Mert butak s seggnyalokat akarnak latni.
Nevesd rajta. En azt tennem.
Szia!
Szerintem sokat nem tehetsz a pletykák ellen. Ha a főnök konkrétan rákérdez, hogy miért nem segítettél ott és akkor, szépen elmagyarázod, amit itt leírtál: voltak ott elegen, ha nem sikerül nekik, te is megpróbáltad volna.
A fürgeség, azonnali reakció nem az egyetlen emberi érték, de ez is az. Ha ebben nem vagy olyan jó (bár ez a képesség is fejleszthető), attól még lehetsz kitartó, szívós a munkában, alapos, jó lényeglátási képességgel megáldott, vagy más szempontból tehetséges, ami szintén jó munkaerővé tesz.
Egy jó főnök ezt átlátja. Ha a te főnököd nem jó, akkor vagy tűröd, vagy munkahelyet váltasz. A munkahelyváltás lehet, hogy nehéz, de rajtad múlik, te vagy a magad sorsának a kovácsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!