Mi "értelme" van, amit úgymond a Youtube videósok csinálnak?
Pl.: Herby, Molnár Krisztián...
Az életük megy el a semmit mondó videóikkal, és ők videósoknak nevezik magukat. Amúgy a Youtube tudtommal fizet nekik ezért a sok szennyért, amiket csinálnak.
A youtube csak bizonyos látogatottság után fog szerződést ajánlani. Tehát ha nem nézed, neki se fizetnek.
Úgyhogy most szépen veregesd vállon magadat, mert támogattad őket :P
Ne általánosíts.
Azoknak nincs.
Logikus emberek nem is nézik őket.
Azért csinálják, mert pénzt kapnak érte. Csak egy ugródeszkára van szükségük a YouTube-os szerződéshez szükséges nézőszám eléréséhez. Herbynek például ez a Minecraft volt. Nagy volt a hype, már rengeteg angol nyelvű Minecraft-videós volt, itthon is volt rá igény, és ezt Herby kihasználta. Onnantól fogva csak a nézőszám megtartására kellett figyelnie. Ha van mondjuk 10 ezer stabil nézője, akár egy nagyobb szarását is felrakhatja, mert 5k minimum rákattint. Ha eltalálja a nézők igényeit (proli mentalitás, sírós-sztorik, szarkeverés, beszűkült hülyeségek csak mert az olyan counter-culture, stb.) még terjedhet is, a 10k-ból lehet 15k.
Hogy Herbynél maradjak, a nyomora pont bejön a célközönségnek. Depressziós, össze-vissza sír, a 13-17 évesek meg bólogatnak: "Ez megért engem, én is pont így érzek" stb.
A fiatalabb, 13-14 éves videósok pedig másolják őket. Fingjuk sincs arról hogy ez elsősorban üzlet. Nem is próbálnak alkalmazkodni a közönséghez, így nem is olyan ismertek.
Külföldi, ismertebb videósok kapnak felkéréseket ilyen-olyan cégektől mellesleg. Mutasd meg ezt a hajlakkot az egyik videódban, kapsz érte pénzt. Ajánld a termékem, linkeld a weblapom, stb. Az egész a pénzről szól.
A magyar palettáról szerintem a néhai FreddyD-ről vagy a Videómániáról lehet azt mondani, hogy valóban egyedit alkottak, és rengeteg időt és energiát fektettek a dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!