Én tartozom a szüleimnek vagy ők tartoznak nekem?
Biztosan halottátok már a szüleitek szájából :" hogy amíg az én házamba laksz és az én kenyeremet eszed addig én parancsolok ! Hálásnak kell lenned azért hogy ilyen szüleid vannak akik mindent megtesznek érted !"... mondják azt is hogy nekem csak tanulnom kell és hogy tanuljak mert ők nem fognak majd engem eltartani , és az utcára tesznek ...
De én nem akartam megszületni ! Én nem akartam élni ! Én nem akartam küzdeni tanulni ! Ők akarták hogy én megszülessek nekem ebbe nem volt beleszólásom ! Hát akkor miért beszélnek úgy mintha hálával kellene lenenm feléjük ? Nem nekik van inkább kötelességük felém ? Hiszen hamár létrehoztak amit én nem akartam akkor tegyenek meg mindent értem ! Nekem nincs kötelességem feléjük sőt hálát sem kell éreznem mert engem ők akartak és nekem nem volt jogom dönteni arról hogy megszülessek-e .
Természetesen nem ilyen egyszerű a világ és egyébként szüleimmel semmi problémám nincs mindössze kíváncsi vagyok hogy ti hogy látjátok !
A kérdéseim tehát a következők :
- A gyereknek kell-e hálát éreznie a szülei iránt ?
- Tartozik-e a gyerek bármivel is szüleinek azért amiért felnevelték őt ?
Ha nem lennél, akkor legalább nem kellene ezen gondolkodnod. De valóban jobb lenne? Nem gondolod, hogy kaptál egy lehetőséget valakitől? És a szüleid természetesen nagymértékben segítették ezt a folyamatot, hogy te világra jöhess. Emiatt hálával tartozol nekik és amiatt is, mert anyád kihordott, megszült, minden nyikkanásodra ugrott, hogy megszoptasson, megtanított rengeteg dologra, adott neked enni, iskolába járatott. Igen, a mai elkényeztetett gyerekeknek ez már tök természetes. 100 évvel ezelőtt az is nagy dolog volt, ha valakit rendesen kitanított a család sok pénzért.
Ha az anyagi részét nézem minimum 10-20 millió közötti összeggel jössz nekik, ez az a pénz amit rád költöttek.
Te nekik :) Nyilván. AMit majd a saját gyerekeidnek adsz tovább.
Megint egy kérdés, ami arra akar kilyukadni, hogy a szülő cselédje kvázi a gyereknek. Hány éves vagy? 12?
"De én nem akartam megszületni ! Én nem akartam élni ! Én nem akartam küzdeni tanulni ! "
AMúgy meg pszichológusra van szükséged, mert erősen depis vagy.
"- A gyereknek kell-e hálát éreznie a szülei iránt ?"
Nem, nem KELL. Aki szerettek a szülei, akivel törődtek, az hálát érez a felé áramló szeretet és törődés miatt. De hálát KICSIKARNI - mint a te szüleid - mindig azok szoktak, akik nem, vagy nagyon keveset adnak a gyereküknek (nem pénzre gondolok, ez evidens), ám annál többet követelnek tőle.
"- Tartozik-e a gyerek bármivel is szüleinek azért amiért felnevelték őt ?"
Nem. ha kedves akar lenni, akkor mondhatja azt, hogy "köszönöm". Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!