Hogyan fogadhatnám el magam, ha cigány származású vagyok?
"bármilyen könnyű megoldás legyen is"
Mire megoldás konkrétan?
Èn is cigány vagyok, és elárulhatom neked , hogy ha azt el is éred, hogy nem nézzenek le, azt már soha nem fogod , hogy szeressenek is. Vannak néhányan akik közelröl isnernek és látszik rajtuk, hogy utálni nem utálnak , de nem is fogadnak el fenntartás nélkül. Meg aztán hiába , dolgozom, tiszta, illedelmes vagyok , sokan akkor sem ülnek le mellém a buszon pl. Vagy ha ismeretlen helyen járok és meg akarom kérdezni valakitől , hogy ez vagy az hol van, rögtön elszaladnak .Nem állnak szóba velem.
Iskolába is hiába tisztán , rendezetten jártam, nem kötekedtem , jól tanultam stb.. még sem ültek mellém magyarok. Nem is játszott velem a többi gyerek...
Kiránduláson párban mentünk , meg kellett fogni egymás kezét, egy egy magyar kislány kijelentette, hogy nem fogja meg a kezem. A tanár hiába szólt rá, nem volt hajlandó megfogni a kezem...Előre ment a barátnőihez és hárman fogták egymás kezét, én meg ott kullogtam mögöttük egyedül...Aztán előre hivott a tanárnő és mögötte kullogtam egyedül.7 éves voltam .
Èn is depressziós voltam de már kinőttem és már rég elfogadtam magam. Tedd te is ezt, mert addig úgysem lesz nyugtod. Ha szerzel is egynéhány barátot, a többség úgy is le fog nézni. Az elfogadás és a beletörődés a kulcs, hogy ne tudjanak megbántani a származásoddal.
18/CL
.
Kérdező, tanulj tovább, menj felsőoktatásba, cáfolj rá az előítéletekre, ennél jobb módja nincs kitörni a sztereotípiákból. :)
Igen, a cigány szó fog eszébejutni az embereknek először, de a normálisabbjának utána beugorhat a pozitív meglepődöttség, amikor a bőrszínedre rácáfolsz, viselkedéssel, tudással, öltözködéssel, kultúrával.
Volt cigány haverom, volt egyetemi tankörtársam, elvégezte, most remek informatikus mérnök. Nem is volt soha baj a bőrszínével.
Olyan ember meg mindig lesz, aki lenéz a bőrszíned miatt, mint ahogy olyanok is vannak, akik lenéznek valakit a súlya miatt, vagy azért mert mondjuk küzdősportol, és ennyi alapján ítélnek. Na, az ő "érték"-ítéletüket érdemes lesz*rni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!