Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai világban csak egyetemmel...

A mai világban csak egyetemmel fogok tudni érvényesülni? Hátrányban leszek, ha nem fogok menni? 18L

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs mit csináljak.

Nem akarom elrontani az életem, hisz most nagyon fontos döntés előtt állok.

Viszont, nem akarok 4-5 évet még lehúzni úgy,hogy csak költöm a pénzt, ami amúgy is kevés van szegény anyukámnak, egy olyan szakra járva, amiben vagy kapok majd állást, vagy nem...

Megrémiszt ez a bizonytalanság és a sok idő, amit tétlenül töltenék, úgyértem nem tudnék mellette keresni is.

Igazából olyan egyetemi szak sincs,amit szívesen csinálnék.

Szívem szerint egy kis irodában dolgoznék titkárnőként, mindig is így képzeltem el magam. Amint olvastam, ehhez nem kell egyetem, így arra gondoltam, hogy elvégzek egy ilyen kurzust, amely pontosan 7,5 hónapos, lenne egy diplomám. Közben megtanulnék jobban angolul, letennék egy vizsgát. És aztán kimennénk külföldre,hátha mellém áll a szerencse.

Ennyivel felvennének, vagy muszáj lennie valamilyen slampos egyetemi szaknak mellé?

Mit gondoltok, lehet esélyem ennyivel?

2016. jan. 18. 21:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is leírom a sztorimat: Egy vidéki kisvárosban laktunk a szüleimmel, elég szerény körülmények között. Nem tudtak volna támogatni semmiben sem, így adta magát,hogy akkor a helyi fősulira járjak. (Igazából 19 évesen fogalmam sem volt, hogy mihez szeretnék kezdeni, meg igazán nagy választék nem is volt helyben)

Szóval elkezdtem egy felsőfokú szakképzést, majd egy év után ott hagytam, majd 1 évig munkanélküli voltam, majd felmentem Pestre és szerencsére 2 hét után munkát kaptam egy irodában. Ilyen "mindenes" lettem. Tudjátok, azok a feladatok amikhez a többi kollégának nem lenne se kedve, se ideje. Menj el a postára, menj el ide-oda, nyomtasd ki ezt-azt és így tovább.

Szóval így tényleg a ranglétra legalsó fokára kerültem (és ott is ragadtam :/ ). Egy ideig semmi gond nem volt ezzel, az első két évben még nagyon jól elvoltam így, de ahogy idősebb lettem, egyre jobban zavart, hogy nem tudok lépni semerre. Fogtam magam, beadtam a jelentkezésemet, és letettem a nyelvvizsgát angolból. Most vagyok 2.-os az egyetemen. Mellette még a régi helyen dolgozom, de már nagyon elvágyok :/

Rengetegszer, milliószor megbántam, hogy nem vettem komolyabban a tanulást amíg még viszonylag szabadon tanulhattam volna. Ha visszamehetnék az időben, megrugdosnám a 19 éves önmagam, hogy azonnal takarodjon egy műszaki képzésre :D (nem csak ez a vonal van, de engem ez érdekelt volna)

25N

2016. jan. 19. 09:31
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is jobban jársz a továbbtanulással, jobb esélyeid lesznek a munkaerőpiacon. A közeg is sokat számít: sok emberrel ismerkedhetsz meg, kapcsolatokat építhetsz, ott vannak az egyetemi állásbörzék, stb.

Ilyen közegből kicsit más munkát keresni, mint otthonról e-mailben elküldeni az 1000. helyre az önéletrajzodat.

Egyetemre nem csak 150 IQ-val mennek emberek és nincs ott se mindenkinek világmegváltó elképzelése, de ma Magyarországon jobban jársz, ha továbbtanulsz.

Egyébként sok egyetemista tud suli mellett dolgozni, illetve kaphatsz ösztöndíjat, szociális támogatást.

Nem akarlak semmire rábeszélni, de szerintem nézd át még alaposan az induló szakok listáját, hátha kedvet kapsz valamihez. Kiindulási alapnak veheted ha volt vmilyen tantárgy amit szerettél középsuliban.

Menj el az Educatio kiállításra, ha teheted! Én is ott döntöttem el véglegesen, hova menjek tovább.

2016. jan. 19. 16:57
 13/13 anonim ***** válasza:
manapság egy jó szakma annyit ér mint egy diploma. ha nem akarsz ne menj tanulni. menj el inkább szakmát tanulni, vagy külföldre vagy dolgozni. van még időd kitalálni mi leszel.
2016. jan. 22. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!