Megéri egyetemre menni? Menjek? ) :
Annyira elvagyok keseredve...
Anyummal élek vidéken, apum elhunyt. 4 órás műszakban van, nem kap jobbat, külföldre fél menni.
Én tanulok, mindjárt itt az érettségi.
És utána? Mihez kezdjek?
Romániai vagyok, a lehetőségek korlátozottak mivel nincs minden szak magyarul.
Anyukám meg nem akarja,hogy külföldre menjek tanulni.
Szóval maradt az a lehetőségem,hogy három évig kijárom a gyógytornász szakot-valahogy kifizetnénk- ám mellette nem lenne diákmunkám sem, a programfelosztás miatt.
Utána vagy találok munkát, vagy nem.
A másik meg az,hogy halasztok, kimegyünk a barátommal külföldre, neki sofőr szakmája van, én bébiszitterkednék, utánanéztem, 6500 ft körül lenne/óra.
Egy ideig menne, aztán ha belejöttem a nyelvbe és mindenbe, elvégeznék valamilyen tanfolyamot még.
Az egyetemtől félek, olyan szempontból,hogy nagyon bizonytalan, főleg ha úgy kéne lehúzzak még min 3 évet,hogy közben nem tudok gyűjteni pénzt, nem tudom azt csinálni amit szeretnék, se megvenni magamnak dolgokat.
Akarok már alapozni, nem várni arra,hogy anyum az utolsó garast is az egyetemre vagy az ellátásomra adja.
Akarok saját családot,gyerekeket hogy őket majd jobb helyzetben neveljük, legyen lehetőségem azokra a dolgokra,amiket szeretek.
A környékről több példát tudok, akik úgy mentek ki, hogy alig volt iskolájuk, most pedig készülnek ott saját lakást venni, alig 5 év alatt.
Ti mit gondoltok? Nagyon bizonytalan vagyok, nem akarom elrontani az életemet.18L
10: Nincs olyan, hogy titkárnő szak. Egy adminisztrátori pozícióhoz elég ha nem vagy ostoba és tudod használni alap szinten az Office-t. Na, ezért sem érdemes továbbtanulni.
Kicsit még ráérsz, gondolkodj el azon, hogy mi szeretnél lenni. Nézd meg a felvi.hu-t és böngéssz a szakok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!