Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Furcsa, ha 18 évesen 2016-ban...

Furcsa, ha 18 évesen 2016-ban Ladával akarok járni meg videokazettákat akarok nézni?

Figyelt kérdés

Nemrég vizsgáztam le vezetésből és már nézegetem a 2107-es Ladákat,hogy majd egyszer veszek egyet.Mindig egy régi Ladát akartam,már 10 éve is.Még több mint 10 évevolt egy 2105-ösünk és hiányzik.Szerintem sokkal jobb,mint egy mai autó,akár egy BMW-nél is jobb.Meg most láttam A kör című filmet és rájöttem,hogy milyen jó volt régen,amikor még videokazettán néztűk a filmeket.Mondjuk kb.5 éves voltam,amikor megvolt még a videmagnónk,de akkor is.Már szereztem is egyet a sógoromtól(ingyen) és ha megjön a jogsim,akkor szerintem az első az lesz,hogy beülök az autóba,elmegyek a Media Marktba és veszek egy csomag VHS kazettát.Sietni kell,mielött elkapkodják az összeset.Mert már nem gyártják.Jó lenne házi felvételeket csinálni kazettára,meg kazettán filmet nézni.Mondjik a tv-vel nem tudom.összekötni,kéne venni egy konvertert.Meg Facebook helyett MSN-ezni akarok.Még 7-8 éve az volt a menő,ma már senki sem használja.Szerintem sokkal jobb volt.

Normális,hogy ennyire a 80-90-es években meg a múltban élek?

2016. jan. 1. 17:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Mondjuk azért én sem cserélném le a mai világot.

Egyrészt jobban kötődtünk egy filmhez amire fél évig vártunk, de pl a kazettázás elég nyűgös volt. Az összes jó mesém elb..szódott, a filmek szintén, mindig egymásra vettünk valamit, vagy az esti film felvevésénél kiderült hogy csúszik fél órát, így nézhettem egy fél szomszédokat meg fél terminátort :D

A játékokban tetszett, hogy mivel 1-2 évig is toltunk egyet, így kötődtünk hozzá, beszéltünk róla, meg végig vittem 5x ami kedvenc volt. Mondjuk azért a gépes időszakban néha zavaró volt, hogy mások már Call of Duty-t tolják 2-ik részt, én meg még Doomozok :D

A CD/DVD korszak is érdekes volt. Megvolt a romantikája, de így belegondolva, egy szaros CRT monitoron néztünk rossz minőségű filmeket, ha a cd-t kölcsön adtam, akkor 3 hónapig nem láttam, és visszakaptam összekarcolva. Vagy a nintendó-n is havonta halt meg a joystick és lehetett könyörögni a piacon újért. Ha tönkrement a gép, akkor is könyöröghetett az ember hónapokat, meg egy hétig kunyerálhattam ismerőstől a windows 95 cd-t.

Ma ha bármi elromlik, másnapra újat veszek, cserélem az alkatrészt. Vagy 1 óra alatt újrahúzom a windowst is mindenestül. Az sem utolsó, hogy bekapcsolom a gépet és megy, nem kell 5 percet várni a rendszer felállására, meg fél óráig nézni a töltő képernyőt.

Ez az autók lelke dolog is inkább arról szól, hogy akkoriban minden kis szart magadnak kellett állítani, mindenki magának buherálta, kisebb nagyobb szaktudással, nem mindig szakértelemmel.Ilyen szempontból nagyobb kötődés volt az akkori autókhoz, manapság kb semmihez nem nyúlhatsz hozzá benne...viszont cserébe van szerelő, aki érti a dolgát, megcsinálja, és neked csak használnod kell.

Azért azt is hozzá kell tenni, hogy eléggé idealizált ez a "hol lesznek X év múlva" dolgok. Anno ezt mondták mindenre, a mobilra, számítógépre, aztán csomó embernek van/volt 5-10 évig ugyanaz az eszköz. Mosógépeknél is volt a nagy szöveg, hogy "ez már 10 éve bírja"...ja csak azóta 5x volt benne motor meg dob cserélve.

2016. jan. 2. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Meg mondjuk sok dolog amit anno gyűjtögettünk, az ma értelmetlenné vált...bár igazából már akkoriban is az volt.

Például a dvd-k. Ideig óráig jól mutatott, hogy bárki jön, látja hogy húúú van egy polcnyi filmem. De igazából 1-2x megnéztem a kedvenceket, és onnantól ott voltak örök porfogónak.

Így voltam újságokkal is. Eleinte tetszett hogy gyűlik, olvasgattam, teljes évadok voltak egyben. Csak utána nézi az ember, hogy na itt van egy halom újság, ami max tüzelőnek jó már.

Na meg játékok...eleinte CD-re elfért 4-5. Utána jöttek a 2-3 CD-s játékok, meg indító lemez, meg minden nyűg. Karcos lett a cd, akkor cseszhettem a megvett játékot. Na meg külön procedúra volt nero-val kiírni a cd-t, tárhely ugye nem volt, voltak 4-5 lemezre szétszedett játékok, amit mindig fel kellett másolni, össze illeszteni, telepíteni...mire feltelepítettem a játékot, addigra nem is akartam már játszani.

Ehhez képest ma 1 órán belül letöltöm és fel van telepítve, crackelve. Kell a hazavonatozáshoz egy film, akkor 10 perc letölteni, mire felveszem a cipőm már a telón van.

Mondjuk amit 10 éve még leszóltunk, arra manapság nosztalgiával gondolunk, így lesz ez 10-100 év múlva is.

2016. jan. 2. 20:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Én is retrozok
2016. jan. 6. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!