Ha valaki akivel még alig beszélgettetek megemlítené hogy öngyilkos készül lenni hamarosan, megkérdeznétek tőle hogy miért, mi a gondja?
"Az ilyen emberek szerintem nem öngyilkosak akarnak lenni, csak azt akarják, hogy figyeljen valaki rájuk"
Ezt írtam én is. Le is pontoztak érte. :D
3: Pont fordítva van. Aki említi, az csak figyelemfelhívás. Na ők szokták max keresztbe megpróbálni felvágni az ereiket kis karcolgatással.
Ha valaki valóban öngyilkos akar lenni, akkor jellemzően csak akkor tudod meg, hogy mit tervez(ett), amikor éppen vágod le a kötélről. Ezért is veszélyes dolog a depresszió. Vannak tünetek, de az öngyilkosságra nem szokott semmilyen jel utalni általában.
11: Te vagy a hülye konkrétan. Olvass kis pszichológiát. Mondom amúgy ezt személyes érintettség okán is.
14: Jó volna, ha nem beszélnél baromságokat, azon a címen, hogy pszichológiát olvasol. Úgy látszik, olvasod, de nem érted, amit olvasol.
Tudhatnád, hogy aki az öngyilkosságról beszél, az már veszélyben van. Már gondolkodik róla, és soha, de SOHA nem szabad az ilyet félvállról venni!
Nagyon nagy különbség van az öngyilkossággal fenyegetőző, érzelmi zsaroló és az öngyilkosságról beszélő (különönsne azt azt csak megemlítő!)ember között - és még ekkor sem mondhatod azt, hogy "csak a nők szokták" és "csak azok, akik nem gondolják komolyan".
"Te vagy a hülye konkrétan. Olvass kis pszichológiát."
Én nem pszichológiát olvasok, hanem konkrétan nem egy pszichiátria vizsgám volt egyetemen! Hülyegyerek! Szóval lehet, hogy kicsit többet tudok a depresszióról és a pszichiátriai betegségekről, mint te a laikusoknak íródott baromságaiddal...
Ha valaki, akivel nem beszélgettem (= nem ismerem) ilyen hamar ilyen komoly problémát akarna a nyakamba sózni, úgy érezném, hogy érzelmileg zsarol. Csak félvállról odaveti, hogy "szia, Peti vagyok, de nem sokáig, mert megölöm magam"?
Igazi barátnak segítenék, és remélném, hogy merne segítséget kérni. De egy idegen... ahogy olvastam a kérdést, az első reakcióm az volt, hogy forgattam a szemem. Ez mindent elmond. Ha nem ismerem jól, és elmondja, hogy mik a problémái, az rendben van, szeretek segíteni az embereknek, de nem hagyom, hogy belekényszerítsenek ilyen játszmákba zsarolással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!