És kb én is ezt tapasztaltam eddig. Amíg egy érzéstelen bunkó voltam még akkor is voltak barátaim. Most hogy jó vagyok le se sz.rnak. Már azon gondolkozom hogy megint az a mindenki lelkébe belegázoló ge.i leszek aki voltam, mert még akkor is jobban bántak velem.
... és nem igaz az, hogyha kedves vagy, akkor kedves lesznek veled. Bárcsak így lenne!
Az új osztályomban mindenkivel kedves voltam, kissé felhagytam a kemény oldalammal, mégis egy csicskának néztek.
2015. dec. 14. 21:35
12/16 anonim válasza:
Szerintem a jó vagyok egyáltalán nem függ össze azzal, hogy kihasználnak.
A te hozzáállásodon múlik, hogy hagyod-e magad kihasználni, hogy van-e annyi sütni valód, hogy észreveszed, hogy kihasználnak.
Ki lehet használni egy bunkót is ugyanúgy.
2015. dec. 14. 21:41
13/16 anonim válasza:
Szerintem igaz. Én pl általában közvetlen, barátkozós, kedves vagyok az emberekkel. A munkahelyen felelősségteljes munkát végzek, de emiatt sokkal "lazábban" kezelnek, nem is vesznek komolyan. Ha rájuk szólok is, max kirühügnek, hogy ugyan már (mert előtte ugye már lebratyiztam velük). Na egy kollégám (aki ugyanazt a munkakört csinálja) egy ősbunkó, nem barátkozós, neki nem is mernek visszapofázni, vagy nem úgy csinálni valamit, amit ő mond. szóval igenis gyakran visszaélnek a jóhiszeműségemmel.
2015. dec. 14. 21:47
14/16 anonim válasza:
Szerintem az hogy valaki "jó", nem feltétlenül jelenti azt hogy kihasználható, átverhető, de még csak azt sem hogy feltétel nélkül kedves.
2015. dec. 14. 22:54
15/16 A kérdező kommentje:
#6,9
Igazatok van. Szerintem is azt kapom vissza amit adtam.
2015. dec. 14. 23:12
16/16 anonim válasza:
Ne azért legyél "jó", mert cserébe vársz valami. Legyen elég annyi, hogy minden nap viszolygás nélkül a tükörbe tudsz nézni, tiszta lelkiismerettel élhetsz, és egyenes gerinccel járhatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!