Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Meddig keresheti az ember a...

Meddig keresheti az ember a hivatását?

Figyelt kérdés
Elvégeztem egy szakközepet, azt ott tanult szakirány nem jött be, nem is vittem tovább. Kitanultam utána egy másik szakmát, amivel szintén nem sikerült érvényesülnöm. Plusz még egy tanfolyamot is elvégeztem, de az ott tanultakba sem igazán találtam meg magam. (bár ott az oktatás minősége is problémás volt kicsit, de nem akarok másra hárítani a felelősséget. Szóval most jobb híján melókat nézegetek amik egy érettségivel elvégezhetőek. Csak az a probléma hogy ilyenekkel még a legjobb esetbe is maximum nettó 110-120-at meg tudok keresni (de inkább jóval kevesebbet) Abból soha életembe nem fogok tudni a saját lábamra állni. itt vénülök meg a szüleim nyakán. vagy elköltözök albérletbe, és elvegetálom ott az életem. Bár még a húszas éveim első felébe vagyok, de a végtelenségig nem tanulhatok, új és új foglalkozásokat, mert mindig rá jövök hogy na ez most nem jön be. Még is meddig keresheti az ember a hivatását? Vagy ne erőltessem a dolgot, keressek valami betanított munkát, aztán próbáljak úgy boldogulni?
2015. dec. 6. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Most nem azért, de ez inkább csak kifogáskeresés. Az egyik szakmában simán elkezdhettél volna már dolgozni és addig is pénzhez jutsz + gondolkodhatsz, hogyan és merre tovább.
2015. dec. 6. 19:22
 2/3 anonim ***** válasza:
Amikor az ember élete vége felé közelít és visszanéz, akkor látja, hogy milyen sok mindenre lett volna alkalmas, ha más irányba megy, mint amerre ment. Sokkal többféle képessége van az embernek, mintsem azt feltételezni lehetne. Kétségtelen, hogy valamiből meg kell élni és el kell tartani a családot, de az a szakmai megelégedettség, boldogság, amire vágyna az ember, nem biztos, hogy társul anyagi megelégedettséggel is. Változtatni kell folyamatosan, régen azt mondták, hogy az embernek kb. 3 évente máshová kell mennie dolgozni, picit más területre, mert különben a fizetése, jövedelme nemigen fog egy adott helyen olyan mértékben emelkedni, amire vágyik.
2015. dec. 6. 19:24
 3/3 A kérdező kommentje:

@19:22

Az egyikben dolgoztam is. 1 hónap után elbocsátottak.

2015. dec. 6. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!