Hazudjak szemműtétnél?
Szemműtétet szeretnék, már 1 éve, de most lett rá meg a pénzem. -3,25 és -3,5 voltak a szemeim 1 hónapja, amikor vizsgálták. Ezzel csak az a baj, hogy sose volt még szemüvegem, se kontaklencsem, pedig csak akkor csinaljak meg, ha 1 éve nem romlott. Most mondjam szt, hogy kontaklencses vagyok es nem romlott mar? Nagyon szeretnek mar vegre, nagybatyamnak is volt, most tökeletesen lat!
19/f
Én a helyedben nem hazudnék inkább, mert hiába csináltatnád meg most, lehet, hogy utána tovább romlana és akkor hiába költöttél el annyi pénzt a műtétre.
Egyébként akkor eddig nem hordtál se szemüveget se kontaktlencsét, semmit? Nekem az egyik szemem -3,25, a másik -3,75 és szemüveg nélkül az orromig nem látok kb, nem látom a legelső padból, ami a táblára van irva, te hogy tudtál éveken keresztül igy élni? O_O
Háát, kb 1 év alatt romlott fél diopriát!
Azt is olvastam, hogy a műtét után hozzászokik a szem az éleslátáshoz és nem romlik, max 20 év mulva... Ez nem igaz?
4es
Nehezen... :D
A legnagyobb nlbajom az, hogy estére nagyon elfárad a szemem. Ezért is szeretném minél hamarabb megcsináltstni, minthogy vegyek 40ezerert egy szemüveget, amit hordani se nagyon akarnék, mert kellemetlen.
"Háát, kb 1 év alatt romlott fél diopriát!"
Ebben az esetben ne végeztesd el a műtétet. Hanem hordjál szemüveget és figyeld a látáshibád alakulását hogy stabil-e. Lehet hogy szemüveggel stabil lesz a jelenlegi látáshibád. De homályosan látva a világot erőlteted is a szemed és elősegítheti a további romlását.
SZTK szemüveg is volt régen, nem tudom ma van-e még, vagy saját keretbe helyeztetett lencse. Mivel az említett 40 000 Ft szemüvegre eléggé soknak hangzik akkor amikor a TESCO-ban ömlesztve kapható 200 Ft-os olvasószemüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!