Mi ez a nagy egyetnemértés az eltartott nökkel kapcsolatban?
Nem csak arra vonatkozóan, elítèlendö-e, ha egy nö eltartott (hosszútávon), vagy akàr ideiglenesen munkanèlküli. Ugyanez a helyzet az alap kiadásokkal ès az ápoltsággal is. Az egyik csoport azt mondja, az igènyes nö igenis körmöshöz/fodrászhoz/szoliba/kozmetikushoz jàr, ha van munkàja, ha nincs.
A másik csoport höbörög, hogy egyàtalàn minek egy nönek szájvíz, hajpakolás, dezodor, testápoló, ezek mind felesleges kacat, nem ettöl lesz valaki ápolt.
A kérdést az a lecseszés ihlette, hogy ha dec.1-töl nincs munkàm, de addig folyamatosan dolgoztam, a pàrom meg minimálbéren van, hogy van képem továbbra is ragaszkodni ahhoz, hogy havi 4-5000Ft-t elszórhassak magamra, és fülem-farkam behúzva örülnék, hogy egyàtalán eltart.
Hmmm....
A tanár és könyvelő szülőknél szocializálódott panelsutyerák joghallgató barátnőm és én az élelmiszeripari gépészmérnök végezettségemmel és középvezetői beosztássommal vagyunk a társadalom legalja? Mindez azért mert a barátnőm jár szoliba és műkörmöshöz és nekem ez meg tetszik?
Fogadjunk te is valami "jóval átlag feletti intelligenciával" rendelkező világszépe vagy. Ugye?:)
Nincs rá szükségem, hogy bárkinek bármit bizonygassak.:D
Egyébként ha bemész egy gimis osztályba, legalább 3-4 olyan lányt látsz, aki értelmes, szép, és nincs (pontosabban nem lenne) szüksége rá, hogy hajat festessen, ilyen-olyan trendi frizurákra vágassa, kipingálja magát és strasszokat ragasztasson a kétcentis műkörmére. Nem akkora kuriózum ez tizen-, huszonéves korban, nagygenerálozásra inkább az szorul, akinek kevésbé előnyösek a természetes adottságai.
No mindegy, további jó szórakozást.:-)
"Fogadjunk te is valami "jóval átlag feletti intelligenciával" rendelkező világszépe vagy. Ugye?:)"
Nyert! Ha lenne többgyermekes családapák szépségversenye (senior!!!) akkor tuti befutó lennék. :D
Nem kell egyből magadra venned amit írtam. A szocializáció sok mindenből tevődik össze, a szülők csak egy szelet, 20-40%-ban meghatározóak csak, a környezet, a barátok, legalább olyan fontos. Nem azt a kort éljük, hogy paraszt leszel, mert apád is az. (a szó szoros értelmében, tágabb értelmében persze nem változott olyan nagyot a világ) Amúgy véletlenül van közöm az ELTEÁJK-hoz, sok műkörmös szolicicát nem láttam hemzsegni...
Sok dologban van megosztottság, ez ilyen. Pl. egy szolimániásnak hiába magyaráznám, hogy szoli nélkül is szép, nem értené meg. Ez ilyen. Ha valaki, valamire rákattan, akkor a többiek mondhatnak bármit.
Nekem semmi gondom egy nővel, aki hosszabb távon eltartott. Ha lesz feleségem és ez lesz a helyzet, persze, hogy eltartom, amíg nem talál munkát. De az egész életét nem fogom fizetni. Egy kapcsolat nem abból áll, hogy az egyik fél, aki egész nap melózik, fizeti a másik fél mindenét. Az ilyen jellegű nőkre nem a barátnő szót használják.
Az igényesség nem abból áll, hogy valaki mennyire ugrik a divat minden apróságára. Egy nő nem attól lesz igényes, ha óriási műkörme van és körmöshöz jár. Otthon is teljesen rendben tudja tartani a körmeit. Fodrászhoz sem kell hetente járni. Kozmetikus szintén ilyen. Ezek többsége egyáltalán nem azt jelenti, hogy az illető feltétlenül igényes, hanem ez egy rituálé, ami önbizalmat ad. Óriási a különbség. Röhögök, amikor látom a csajokat az ijesztően kiszedett szemöldökeikkel, amikor kirakják netre, hogy kozmetikusnál voltak...
Elég kevesen hőbörögnek a dezodoron és hasonlókon. A szájvíz, hajpakolás, testápoló pedig nem egy szint az alapvető tisztálkodási eszközökkel. Persze, akinek telik rá, nyugodtan vegyen azt, amit akar. Én is megtenném. De nem eltartottként.
Minimálbérből, pedig 2-en ezeket nem fogjátok tudni fizetni. Amiket pedig leírtál, havi 4-5000-ből nem fognak kijönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!