Ha elmondom a pszichológusomnak, mit fog reagálni?
Nem vagyok pszichológus, de szerintem meg fogja kérdezni, miért is ragaszkodsz hozzá ennyire. Mert a válasz sokat segíthet. Neked is, és neki is.
Pontosan mióta is jársz hozzá? Lehet, csak egy kicsit több idő kell, és a jövőben majd meg tudsz nyílni neki.
Ugyanakkor ha a jelenlegi állapot a későbbiekben sem fog változni, akkor tényleg tanácsos lenne valaki mást keresni.
Régebben olvastam egy könyvet a pszichológiáról, amit egy nagyon jó és híres amerikai pszichológus írt.
Abban az szerepelt, hogy a páciensei gyakran éreznek olyasmit iránta, mint a szerelem, mert ez elvileg ez a következménye, hogyha valaki olyan szinten ki tudja beszélni a problémáit, mint ahogy egy pszichológussal tudja. Vagy valami ilyesmi, nem túl magyaros mondat. Bár ez nem tudom, hogy általánosságban mennyire működik, mert ott a gonoszságot boncolgatták.
Nyílj meg nekem ha segítség kell. Minden pszihológusnál jobb vagyok.
Ha jó akkor látja is rajtad ezt. Mivel nem szólt, amatőr.
Ott kéne. Mert segíteni akar, pénzért, nem csak valaki aki meghallgat, ragaszkodsz hozzá. Ennek nincs sok értelme te esetedben, mert 1.: szhar pszihológus, 2.: nem tudsz neki megnyílni.
Írj ha szeretnél. Én ingye dolgozok.
Mond valamit #7
Nagyban a pszichológus hibája,ha a páciens nem tud megnyílni.
Nem tudtál megnyílni, de ragaszkodsz hozzá.
Ez nekem ellentmondásos kicsit.
Ha nem bízol benne,akkor miért ragaszkodsz hozzá, vagy testi vonzalmat érzel?
Vagy neki már így is jobban megnyíltál,mint bárki másnak az életben?
A páciens beleszeret a terapeutájába,nem újkeletű dolog.
Mindenképpen mond el neki,az a hely pont az,ahova csak úgy érdemes járni,ha őszinte vagy.
Különben semmit nem ér az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!