Miért lenne lekezelő a "leány" szó?
Egyik GYK-s válaszoló,aki egyik kérdésemre válaszolt,azt írta,hogy ne mondjam azt a szót,hogy "leány",mert lekezelő.
Miért lenne az?Véleményem szerint a "csaj" az sokkal lekezelőbb,én nem hívom a leányokat sosem csajoknak.
Mi a véleményetek?Tényleg lekezelő szó?
nem.
szerintem kicsit régies kifejezés, ezért egy kicsit romantikus is, mint a mesékben
Én írtam ezt neked.
A csaj szó is lekezelő, ennek semmi köze az egészhez.
Lekezelő, pont azért, mert régies, és ha manapság használod, megjátszósnak tűnsz.
Ha megkérdezem: melyik nemnek könnyebb lenni? Lánynak vagy úrfinak/legénynek/ifjú úrnak - szerintem ebből süt a férfiak iránti lenézés.
Ha azt kérdezted volna, leánynak vagy legénynek nehezebb-e lenni, nem gondoltam volna lenézőnek, csak szimplán furcsának.
Ahelyett, hogy béna szavakkal próbálsz menőzni, inkább figyelj oda, hogy pont és vessző után szóközt kell ütni. Máris igényesebbnek fogsz tűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!