Mit nem lehet ezen érteni?
Én egész életemben abban a hitben éltem, hogy a barátság két ember közötti, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolat, amiben a szexualitás nem játszik semmilyen szerepet. A barát pedig egy olyan ember, akiben megbízom, mindig számíthatok rá, és ő is rám, és akire szinte már testvéremként tekintek, nem pedig a párom. Tudom, sok lány úgy hívja a pasiját, hogy a barátja, ezzel a kérdéssel nem őket szeretném kritizálni. Úgy konkrétan arról van szó, ha én egy tematikus oldalon barátot/barátokat keresek, akkor nem társat keresek, nem partnerkapcsolatban gondolkodom, hanem barátságban!
Egyesek miért nem képesek ezt felfogni?
Lehet, kicsit offenzív hangvételű a kérdés, de nem trollkodásnak szántam, csak egyszerűen szeretném tudni, hogy manapság miért értelmezik félre egy csomóan a barát szó eredeti jelentését, és miért nem veszik tudomásul, hogy a barátság egyfajta bajtársiasság, és nem szexuális kapcsolat?
És miért a "barátok,barátságok" és a "társasági élet" kategóriába írnak egy csomóan (többnyire a fiatalabb korosztály), amikor a párjukkal/kiszemeltjükkel van problémájuk? (arra ott a tini párkapcsolatok kategória, ha esetleg már nagykorúak lennétek, pedig a felnőtt párkapcsolatok)
Tudom, hogy egy ilyen kérdéshez elkerülhetetlen, hogy trollkodó válaszok érkezzenek, de ha akár csak egy értelmes, kultúráltan megfogalmazott választ is kapok, akkor már megérte itt megkérdezni.
Lehet, hogy én vagyok túl régimódi, de nálam a barát bajtárst jelent és nem pasit...
Szerintem túlragozod a dolgot.
Nézd meg milyen igénytelen helyesírással, fogalmazással írják ki a kérdések többségét! Miért lennének igényesek a kategóriaválasztásnál?
A kérdés alapból ott kezdődik, hogy hiszel e a fiú-lány barátságban. Sok ember nem hisz. Sok meg azért hisz, mert ők cselesen beillesztik a barátság extrákkal jelzőt, ami megint arra lyukad ki amit írtál.
És valljuk be őszintén, én a srácokat csak olyan lányokkal látok barátkozni, akik szépek is. Ritka az az eset (létező), amikor nem így van.
Tehát azt tudom javasolni, ha el akarod kerülni ezeket a helyzeteket, barátkozz lányokkal és nem lesznek ilyen gondjaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!