Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Diplomás és szakmunkás ember...

Diplomás és szakmunkás ember kapcsolata miért ne működhetne?

Figyelt kérdés

szóval idén kezdtem az egyetemet. nyilván még nem biztos, hogy el is végzem, de én jó esélyt látok rá, mindig is könnyen tanultam, eddig is lazán mentek a ZH-k, valamint már előre tanultam a vizsgákra is, teljesíthetőnek gondolom. én ismerem magam a legjobban, úgy gondolom hogy biztosan elvégzem. erre vonatkozóan kommenteket nem szeretnék.

a barátom szakmunkàs végzettségű . két éve vagyunk együtt.

azt látom rajta az utóbbi időben (mondja is) hogy szerinte én elfogom hagyni őt,egy nála tanultabb emberért. csak idő kérdése szerinte. és felvetette hogy beiratkozik ő is érettségire és leteszi munka mellett, utána meg tanul tovább.. de tudom hogy ő szereti a szakmàjàt, nem szeretném hogy miattam ott hagyja.. aztán nagy nehezen bevallotta, hogy ő se szeretné ott hagyni, lát benne lehetőséget és tovább fejlődést..

de mégis néha kifakad, hogy szerinte túl jó /túl tanult leszek hozzá képest.

ti mit gondoltok, tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy szeretem, és azt szeretném hogy ő legyen a férjem, és később a gyerekeim apja? komolyan eszembe se lenne azért szakitani vele, mert szakmája van.. de szerinte később máshogy látom.

meg ahogy látom a munkatàrsai is azt sulykoljàk belé, hogy lehetetlen, hogy ez így nem jó, meg hogy többet fogok keresni nála ha végzek.. de most meg csak ő keres és egyáltalán nem sajnálja tőlem a pénzét, mindig meglep valamivel, meg szokott is néha adni, hogy vegyek magamnak valamit. akkor én miért sajnalnam majd tőle a fizetésemet a jövőben? :/

szóval ti mit gondoltok?

neki egy elég keresett szakmaja van, bőven minimálbér felett keres.

én is egy elég keresett szakon vagyok(műszaki pálya).

2015. nov. 22. 08:17
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
persze tudom, hogy ez csakis rajtunk múlik, csak érdekel más véleménye
2015. nov. 22. 08:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Lehet hogy téged nem zavar, de látod ot mar most zavarja, és ez később még rosszabb lehet. Teszemazt te lediplomazol, kapsz egy menő állást, menni kell ilyen olyan partikra, rendezvényekre, vagy csak egyszerűen olyan körökbe mozogsz, ahol hasonló végzettségű, magasabb intelligenciáju emberek vannak, és szegény párodnak ez kellemetlen lesz, ha mar most is zavarja. Neked folyamatosan mutatnod kellene fele, hogy azok az emberek nem többek nála, ne érezze magát kevesebbnek. Faraszto ha hosszú tavon ezt kellene csinálni.

Ettől függetlenül azért működhet a dolog, ha ő elfelejtene ezt a különbséget kettőtök között.

2015. nov. 22. 08:30
 3/11 anonim ***** válasza:
45%
Igen, miért ne működhetne? Pl. én mérnök vagyok, és a kolegáim között is sok beszűkült látókörű buta embert látok, és isemrek a szakmunkások közt is, akik sokkal intelligensebbek, tiszább látásúak, az meg kit érdekel hogy ők nem laplace-transzormáltak meg integráltak a tanulmányaik során. Bár fordított esetben gyakran bejöhet egy fiónál az a képbe hogy önértékelési problémái lesznek, és kevesebbnek érzi magát. Lehet már most is ez van, vagy kezdődik. Ez ellen kell tenned valamit.
2015. nov. 22. 08:34
 4/11 anonim ***** válasza:
62%
Az intelligencia nem függ össze a végzettséggel.
2015. nov. 22. 08:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez akkor gond, ha az egyik félnek gond, és őt már elkezdte zavarni. A baj ez, és nem maga a szituáció. Ha már ilyeneket mond, hogy túl tanult meg túl jó leszel hozzá, akkor az rossz hír. Ebben a kijelentésben van némi lehúzás, némi visszatartás részéről, nem támogat, és ez meg még nagyobb baj. Oké, hogy szereted, és így tervezel vele, de egy olyan pár mellett élni, aki nem támogat a terveidben a saját érdekei miatt, az veszélyes dolog.

Meg lehet érteni őt is, nem ellene beszélek, de ahogy lekommunikálja a dolgot, az nem túl ígéretes.

Édesapám szakmunkás, anyu meg diplomás, mégsem volt ez soha baj, sőt mikor 40 évesen anyu másoddiplomába kezdett, apa teljes mellszélességgel támogatta. Tehát ezt a különbséget át lehet hidalni, hiszen az élet nem erről szól. Viszont ha a legfontosabb szemponttá ez növi ki magát (mint a barátodnál), az baj.

Én elbeszélgetnék vele a helyedben, hogy mennyire igaz ez az ellenkezés, és mérlegelnék, nekem mi a fontosabb. Tartsd szem előtt, amiket fenn leírtam.

2015. nov. 22. 08:45
 6/11 anonim ***** válasza:
90%

Kisebbségi érzés,önbizalomhiány.

Ezen csak te tudsz segíteni,"add alá a lovat",éreztesd vele,egy papír miatt semmi nem fog változni köztetek.

Vidd el büszkén magaddal,bármilyen egyetemi találkozóra,haveri összejövetelre mész,érezze a "törődést",büszkén felvállalod természetesen,erősítsd benne,fontos neked.

Mond meg neki,méltányolod az erőfeszítéseit,de feleslegesek,inkább olvasson sokat.

Műveltebbé az ember válhat sok olvasás által is,nem kell hozzá egy papír,egy elvégzett iskoláról.

Inkább az értékrendeket egyeztessétek,kinek mi,ki hogyan képzeli a jövőt,ez sokkal fontosabb,mint a végzettség kérdése.

Milyen időközönként kapsz tőle ajándékokat,és milyen értékben?

Ez nem mindegy,mert ugye nem biztos magában,ezzel próbálhat magához kötni,a jövőre nézve.

Nem kell semmi rosszra gondolni,nyilván szeret,ezt nekem bizonyítja,hogy hajlandó érted beülni újra az iskola padba.

Azért hoztam szóba,mert van az a szint,ami felett ez már nem egészséges.

2015. nov. 22. 09:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Mit dolgozik?

Valamiért amúgy rettentően kisebbségi komplexusa lehet melletted, pedig semmi baj nincs avval, ha egy férfi értelmes és szaktudást igénylő kétkezi munkát végez, legyen az akár szobafestés-mázolás, villanyszerelés vagy autójavítás.

2015. nov. 22. 10:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Az eddigi tapasztalataim alapján azt kell, hogy mondjam, nem sokáig lesztek együtt. Ennek az oka pedig nem feltétlenül a végzettségben keresendő. Tudod hányszor láttam kapcsolatokat széthullani az miatt, mert a fiú maradt, a lány pedig ment az egyetemre? Sőt, nem egyszer láttam olyant is, hogy két különböző városba mentek továbbtanulni.

A fiatalok döntő többsége pedig nem sokáig fogja bírni a korlátokat, bulizni akarnak és ismerkedni, kalandozni.

2015. nov. 22. 11:38
 9/11 anonim ***** válasza:

Csak fő kérdésed olvastam el.

"Diplomás és szakmunkàs ember kapcsolata miért ne működhetne?"

Mert nem egymáshoz illő a személyiségüek.

Ha egymáshoz illőek akkor működhet.

Ez szakmunkás és szakmunkás közt és diplomás és diplomás közt is igaz.

Szerelmi kapcsolatnál( és bármely más félénél is) KIZÁRÓLAG kapcsolaban résztvevők személyiségeitől függ kapcsolatuk.

2015. nov. 22. 14:57
 10/11 A kérdező kommentje:

8# sajnos én is láttam erre sok példát a kornyezetemben.

én alapvető változást nem vettem észre a kapcsolatunkban, ahhoz képest mint amikor gimibe jártam... igazából még jobb is most, több időnk van egymásra. nem kell minden nap tanulnom pl.. hétvégén is szabadabb vagyok.

bulizni nem igazán vágyok.mielott a páromat megismertem sokat buliztam, de egyáltalán nem hiányzik.

nyilván lanyokkal beulni 1-1 kávéra az megmaradt, nekem ennyi elég.

de ha akarnék menni bulizni is tudnék menni a baratommal együtt is. az egyetemista bulikra is jöhet külsős, csak fizetnie kell. de nyilván ha egyedül mennék se omolnék más karjaiba

az önértékelési gondokkal egyet értek. , próbálom támogatni és dicsérni ha valamilyen sikert ér el a munkában vagy más téren . meg szerintem elég tájékozott, sok minden érdekli...

nagyon szeretem és nem szeretném elveszteni ilyen miatt..

de kicsit nekem is rosszul esik amikor a munkatarsai es a csaladtagjai ellenem hangoljak.. persze ez nem minden napos, de néha tesznek megjegyzeseket a kapcsolatunkra.. valószínűleg emiatt is bizonytalanodik el néha..

2015. nov. 22. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!