A Nightwish-ben milyen sorrendben voltak az énekesek?
Tarja volt az első. :)
Szerintem felesleges összehasonlítgatni őket, mindhármuknak nagyon egyedi hangja és stílusa van. Én mindegyik "korszakot" másért szeretem.
Tarja
Aztán Anette (ott kitört akkor a botrány, hogy egy finn zenekarnak svéd énekese van)
Erre meg most nem hogy nem svéd hanem holland az énekes. Aki véleményem szerint nem jó.
A tarja féle Nightwist-t én nagyon szerettem, manapság nem nagyon hallgatom.
Az Anette féle időszakból, ami két albumot jelöl az Imaginaerum az szerintem benne van a top 3 Nightwish albumban.
Amióta Anette lelépett nem nagyon tudom mivan azzal a bandával, meg nem is érdekel :)
1997-2005 között Tarja Turunen
2007-2012 között Anette Olzon
2012-óta pedig FloorJansen
Sokan nem szeretik egyik vagy másik énekesnőt. Én személy szerint úgy vagyok ezzel, hogy mindhárom énekesnő valami egyedit, különlegeset vitt a zenekar életébe.
Tarja a különleges hangzásvilágot, Anette a maga bohókás énjével színt és életet. Floor pedig, mivel egyaránt tökéletesen énekel fej és torokhangon is, ezért ha Tuomas jól gondolkozik, vele aztán tényleg kimeríthetetlen lehet az ötletforrása hangzásvilágilag.
A sorrendet már leírták, nem teszem meg még egyszer.
Vélemény:
Tarja- imádom! Vele ismertem meg és szerettem meg a Nightwish-t. Nagyon jó hangja, stílusa van.
Anette- Nem bírom elviselni. Miután ő lett az énekes nem is hallgattam és nem is foglalkoztam a NW-vel. Próbáltam régen és most is meghallgatni, de nem megy. Nem tetszik.
Floor- Mint említettem nem foglalkoztam a együttessel Tarja kilépése óta, így nem is tudtam hogy megint új énekes van. Véletlenül tudtam meg. Teljesen megvagyok vele elégedve ha lehet ilyet mondani. Jó hangja van, jól is használja a hangját. Nagyon tetszik az új album, és ami különösen szimpatikus hogy a régi, még Tarjának írt zenéket is nagyon jól énekli a Sleeping sun kivételével, azt az egyet véleményem szerint nem lenne szabad neki énekelnie, ott zavaró a más hang, más akcentus, de a többi szám hibátlan.
A "korszakokat" már leírták, így én is csak a véleményemet hangoztatnám :)
Tarja: Még kiskoromban (11-12 éves lehettem) ismertem meg a Nightwish-t vele. Nagyon tetszett a hangja, arra emlékszem, de annyi idősen még nem nagyon törődtem vele hogy kilépett.
Anette: Ez a korszak kimaradt. Így utólag visszahallgatva, szerintem nem olyan vészes mint ahogy sokan mondják. A hangja nem olyan erős mint Tarja-nak vagy Floor-nak, de az ő idejében készültek a legjobb számok.
Floor: amikor újra rátaláltam a Nightwish-re, akkor már ő volt az énekes. És azon kevesek közé tartozok, akik ismerték Tarja-t is, de mégis Floor-t kedvelik jobban :) Nagyon bírom hogy mennyire változatos a hangja, és a színpadi jelenléte is lenyűgöz! Alig várom hogy decemberben élőben is lássam.
Igaz, az új albumot nem érzem annyira erősnek mint a korábbiakat, de remélem Tuomas-nak vagy még egysmás a tarsolyában! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!