Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki fogyatékkal élővel él/találkozik napi szinten?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy irodalmi pályázatot szeretnék írni a fogyatékkal élőkről, hogy ők sem másabbak, mint mi. Ha vannak érdekes tapasztalataitok, érdekességek velük kapcsolatban amit megosztanátok velem nagyon örülnék, nagy segítség lenne! :)
2015. okt. 30. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

hát itt gyakorin szerintem minden nap találkozok szellemi fogyatékosokkal...

22F

2015. okt. 30. 11:54
 2/6 A kérdező kommentje:

igazad van, de nem erre gondoltam :D :D

18/L ;)

2015. okt. 30. 11:57
 3/6 anonim ***** válasza:

amúgy milyen szintű fogyatékosságot keresel?

mert pl vannak olyanok akik igenis másabbak mint mi...mert én tudok önmagamtól csinálni 10001 dolgot míg vannak olyan tolószékben ülő nyál csöpögtető betegek akik még beszélni sem képesek...sajnos ők elég súlyos fogyatékossággal élnek, a szüleikre kell támaszkodjanak mindenben...

míg pl a volt kollégám fia szellemi fogyatékos volt, ő pl mindent megtudott csinálni, csak a tanulásban voltak nehézségei...de szinte ugyanúgy teljes életét élhet mint én vagy te, csak pár dolgot máshogy él meg...

22F

2015. okt. 30. 12:00
 4/6 A kérdező kommentje:
szellemi fogyatékkal élőkre gondolok elsősorban, de testi fogyatékkal élők élete is érdekel! Novellát szeretnék írni, szóval olyasmi érdekelne amit hosszasan ki tudok fejteni :)
2015. okt. 30. 12:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Igazából ha a témát irodalmilag akarod megközelíteni, ahhoz személyes benyomások feltétlenül szükségesek.

Menjél el 1-2 hétre, napi pár órában önkéntesnek beteg gondozónak, google-ba beírva találsz ilyet bőven.

2015. okt. 30. 12:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem élek fogyatékos emberrel napi szinten, de felfigyeltem az ötletedre.Egy ilyen pályázat nagyon hasznos .A kommentedben említett novellád remélem elkészült és nagyon jól sikerült.Én is terveztem valami hasonlót,egy kerekesszékes, félkarú és néma fiúról szólt volna, aki zseniális költő és filozófus. De végül "csak" egy vers lett...
2017. okt. 20. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!