Ti hogyan tanultok angol szavakat (gyorsan)?
Ritkán tanulok kiragadott szavakat, általában magától jön a tudás azáltal, hogy sokszor találkozom velük, jobb is, ha rendes környezetben látom.
De némely szó ritka és ez nem megy, vagy tényleg gyorsan meg akarom tanulni. Nos, ekkor kiszórátazom és addig olvasom át az egészet, amíg meg nem marad. Persze a többedik olvasásnál csak a magyar szót nézem s megpróbálom kimondani az angolt, majd megnézem, jól sikerült-e. Valószínűleg segít, hogy ezek ekkor sem kiragadott szavak, hanem emlékszem, hogy nemrég milyen környezetben találkoztam velük olvasmányaimban. Nekem ez fontos, mert magolásban nem vagyok jó, általában logikát keresek, de szavaknál az nem sok van. Gyakorlás, ennyi.
Az még kimaradt (rég csináltam utoljára ilyesmit, no), hogy a többedik átolvasásnál azért már van egy csomó szó, ami rég megy, ekkor megjelölöm a nehezebbeket s az utolsó néhány ismétlésnél már csak azokra koncentrálok, amíg nem tudom őket.
Legvégül pedig átnézem újra a teljeset, hisz míg a nehezekkel vacakoltam, meg is kophatott a memóriám, túl friss még a tudás.
A szavakat persze le is írom sokszor, egyrészt az is kell, másrészt nálam jobban bevésődik az, amit leírok.
köszi a válaszokat nagy nehezen megtanultam . Írtam,
olvastam ....... és sikerült . Köszi a válaszokat . Az alkalmazást ki fogom próbálni a lesz ijen legközelebb, Hasznosnak tűnik .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!