Ha gond a túlnépesedés miért nem szabnak neki gátat?
Mert egyenlőre nem gond.
Úgy szabhatnának határt, hogy a gazdagabb országok nem segítenek senkinek, így azok éhenhalnak, vagy megölik egymást háborúban.
Nem gond, csak publikusan tönkre tesszük földet és nem tudjuk ellátni őket, de eltudnánk könnyedén akár 20 milliárd embert is.
De közelgő népírtás majd helyreteszi dolgokat. :)
én meg úgy vagyok vele, hogy az értelmiség szaporodjon.
mondjuk akinek nincs meg a nyolc általánosa, vagy nagyon csórók és rossz a körülmény, annak max 1 gyereket engedélyeznék. nehogy már még fizessek a sok hátrányos helyzetű után, ami 100szor annyi kedvezményt kap, mint az én gyerekem és úgy sem lesz belőle semmi.
"én meg úgy vagyok vele, hogy az értelmiség szaporodjon."
Azért erről megkérdeznék egy szociológust is.:-) Értem a szempontjaidat, de a helyzet az, hogy egy társadalomban szükség van más rétegekre is, különben nem tartható fenn. Huxley is írt erről.:-)
"Kínában ezt megcsinálták. Bajban vannak, mert alig van nő."
Kínában, ha a születendő gyermek nőnemű lett volna, inkább elvettették, mert a fiúgyermek a tradíciók szerint "értékesebb".
Egyébként a kérdésre válaszolva a legtöbb helyen, ahol erős népességrobbanás van, gyenge az állami szabályozás, és pénz sincs sem állami, sem háztartási szinten védekezni a terhesség ellen. Továbbá sok helyen a gyermek sorsjegy (hátha az egyik gazdag lesz, de ha nem, legalább besegít a földeken), másrészt ott vannak a vallási okok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!