Hany evig elhetnek a cukorbetegek? Ismeroseitek kozt vannak idos cukorbetegek? Hany evesek ok?
Melyik típusú cukorbetegségről beszélünk, az 1-es vagy 2-es. Mert az sem mindegy, hogy valaki gyerekkorától kezdve beteg vagy csak mondjuk 50 évesen jön elő nála.
A cukorbeteg mamám például 92 évesen halt meg, szóval sokáig élt, de fogalmam sincs ő mikortól volt cukorbeteg, mert ő is 2-es típusú volt, mint ahogy én is. Én jelenleg 27 éves vagyok, szóval arról egyelőre nem tudok nyilatkozni, hogy meddig fogok élni. :D
1-es típus kb. 10 évet vesz el egy ember életéből. Tehát az adott országra várható élettartam mínusz tíz év, persze ez lehet lényegesen jobb és rosszabb is az egyén hozzáállásától függően.
A kettes típus meg egy civilizációs betegség, mely életmódváltással nagyon nagyon jól egyensúlyozható, persze könnyebb disznó méretűre hízni és csokit zabálni, mint sportolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!