Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbetegek, szerintetek?

Cukorbetegek, szerintetek?

Figyelt kérdés

Humulin R, N inzulint használok több, mint 8 éve. Mindenki csodálkozik rajta, mert ez egy kezdő inzulin, nem szokott sokáig hatni.

Nah eljött ez az idő is, jó ideje 8-15 között mozog az eddig tökéletes cukrom, nagy ritkán kapok egy hatost.

Vívódik, hogy küzdjek e új adag beállítással, vagy álljak át új inzulinra?

Tanácstalan vagyok, mert még sose volt másmilyen inzulinom, nem tudom a másik hatását. Be kell feküdni megint a kórházba?

2015. szept. 8. 10:36
 1/9 anonim ***** válasza:
A diabetológusod nem ártana megkérdezni, hogy mit javasol.
2015. szept. 8. 10:42
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem mondod? :D Azt hittem a kéményseprőt...

Cukorbetegektől kérdeztem.

Képzeld már beszéltem az orvossal, azt mondta rám bízza, hogy kísérletezzünk új adagokkal, vagy új inzulinnal...

2015. szept. 8. 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, de én k*va gyorsan döntenék valahogy, ahelyett, hogy "jó ideje" simán elnézegessem, hogy magas a cukrom!
2015. szept. 8. 10:47
 4/9 anonim ***** válasza:

8 és 15 közötti cukorral még azért lehet gondolkodni, nem életveszélyes azért.

Jelenleg te most sertésinzulint kapsz, teljesen más a hatásmechanizmusa, mint a humán inzulinnak. Humán inzulin hamarabb hat, kevesebb kell belőle, viszont sokkal nehezebb beállítani, nagyon hamar le tud esni tőle a vércukorszint, de az biztos, hogy hatékonyabb, modernebb inzulin.

Az is biztos, hogy a 15 már magas, veseküszöb feletti érték, 6-7 körüli értéket érdemes a humán inzulinnal megcélozni, nem a 4-5-t, mert onnan nehezebben esik le, könnyebben tudsz reagálni.

2015. szept. 8. 11:42
 5/9 anonim ***** válasza:
A Humulin (ahogy a neve is sejteti) humán inzulin.
2015. szept. 8. 11:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Humánok számára szánt, de a kivonása sertések hasnyálmirigyéből történik.
2015. szept. 8. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:

ÖÖÖ.... nem:)

[link]

"E. coli-ban rekombináns DNS technikával előállított) humán inzulint tartalmaz"

2015. szept. 8. 11:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Dehogy kapok sertésinzulint, már jó ideje nem adnak sertésinzulint, humán inzulint kapok, azért Humulin.
2015. szept. 8. 12:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Mit tartalmaz a Humulin R 100 NE/ml oldatos injekció patronban

A készítmény hatóanyaga a humán inzulin. A humán inzulint a laboratóriumban "rekombináns DNS technológiával" állítják elő és ugyanolyan a szerkezete, mint a pankreász (hasnyálmirigy) által termelt saját hormoné. Különbözik az állati inzulinoktól.

2015. szept. 8. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!