Szerintetek gáz hogy nem tettem még le a jogsit?
Én is így vagyok vele, bár nekem a pénzhiányon kívül olyan félelmeim is vannak, hogy ha elütnék egy biciklist, vagy járókelőt aki elém ugrik, akkor mehetnék börtönbe. Ezt elkerülendő inkább nem teszem le a jogsit. Biciklivel flangálok csak, azzal nem tudok komoly sérülést okozni a járókelőknek. Ha meg valamire muszáj az autó, akkor hívok egy übert, vagy egy taxit. Egy hónapban párszor taxizok, és így is olcsóbbra jövök ki, mintha fent kéne tartanom egy autót. Még ha ingyen ajándékba kapnék egy kocsit, akkor is.
Van olyan ismerősöm akinek 10 éve van jogsija és van autójuk is, de még egyszer nem vezette mert fél. Ez se sokkal értelmesebb. Persze vezeti más a kocsit helyette a családban, és ő elmondhatja hogy van jogsija, de valszeg nem is tudna vezetni már, ha kéne, akkor sem. Busszal, metróval jár mindenhova.
Szia.
Talán egy elfogadható okot tudnék mondani, ami miatt még is csak érdemes lenne hangsúlyt fektetni arra a műanyag darabra.
A ti korotokban, s itt a jelenben, szinte az alap "követelmények" kategóriájába tartozik, a jogsi.
Ami munkahely kereséskor,előnyt jelenthet.
Sajnos most az én zsebemet is csak feleslegesen nyomja, ez a műanyag, vacak de egyszer biztos hasznát veszem majd.
Üdv.
Hát így nem annyira.
viszont nem jár börtön minden elütésért...kivéve, ha valami befolyásos valakit ütsz el. Egy pénztelen ismerősöm kénytelen volt megegyezni, hogy legyen a dologból pénze, nem várt arra, hogy őt elütőt elítéljék.
Majd, ha lesz pénzed úgy, hogy maradna is mellette, akkor csináld meg.
Hát ha nincs szükséged rá, akkor felesleges. Majd megcsinálod, ha kell.
De sok munkahelynél tényleg elvárás - akkor is, ha nem adnak autót és eleve soha nem kell sehova vezetned. Plusz vannak az életben olyan helyzetek, amikor tényleg jól jön. De ha nincs autó, amit vezess akár csak ritkán is, akkor nem kell.
Attól meg nem szabad félni, hogy elütsz valakit. A vezetők nagyobb része soha, senkit nem üt el, megfelelő körültekintéssel eléggé minimalizálható a kockázat. :)
Alapkövetelmény munkahelyeken??
Max ha az ember valami kókler ingatlanügynöknek vagy rétékesítőnek akar elmenni, vagy esetleg ami kicsit kulturáltabb fuvarosnak, bolti áruterítőnek. De kezdő sofőrrel ott se nagyon állnak szóba.
Sofőri állásra pályázol, ott kötelező a megléte, de egy irodai munkához nem kell jogsi.
Ha nincs autód, akkor minek?
Pesten laknék, nekem se lenne autóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!