Ki miért kezdett el dohányozni?
Nem kell semmi körítés, sem mentegetőzés, sem félórás monológ, veszekedés meg a legkevésbé.
Csak okokat kérek, ki miért kezdett kátrányt szívni. Kíváncsiság...
A szüleim cigiztek. Először 12 évesen akartam kipróbálni, de nem sikerült rágyújtanom. Aztán 1-1,5 évvel később egyik barátnőmmel vettünk egy doboz cigit, és nagy nehezen meg bírtuk gyújtani. Itt a motiváció az volt,h az egyik fiú osztálytársunk megkínált minket cigivel. Utána beszéltük a bnőmmel,h milyen ciki,h nem "tudunk" cigizni.
Ettől kezdve nagyjából rendszeresen cigiztünk; suli előtt, szünetekben, suli után, bulikban. Egyetemen ugyanez. Szerettem cigizni, pótcselekvés volt, és a társasági élet fontos része is. Mint a Jó barátok egyik részében: aki nem járt ki cigizni a többiekkel, sok mindenből kimaradt :)
De úgy 6 évvel ezelőtt meguntam, már nem esett jól. Azóta nem gyújtottam rá.
34N
12 évesen "csak úgy" kértem egy szálat unokabátyámtól. Nem a társaság miatt, csak mi voltunk ott 4-en tesómmal, unokatesómékkal. Kíváncsi voltam.
Aztán kb 1 év múlva kezdődtek a tinidiszkók, és akkor már menő volt :) Néha-néha, havi 1-1x hétvégén... Majd 15-16 évesen nálunk is kialakult egy cigis klikk. olyan emberekből, akik amúgy egymáshoz sem szóltunk az iskolában, ez mégis összehozott.
A főiskolán meg egyértelműen a társasági élet színtere volt a dohányzó.
Szerettem dohányozni, szeretek dohányozni... csak most valahogy úgy hozta az élet, hogy nem gyújthatok rá már több mint 5 éve :)
Soha nem az ÉN egészségem volt az indok, akármikor újra rá tudnék gyújtani. De nem teszem, mert nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!