Szerintetek lehet egy ember boldog, barátok és szerelem nélkül?
Figyelt kérdés
2015. szept. 20. 10:38
12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is! (:
2015. szept. 26. 13:35
13/19 anonim válasza:
Dehogy lehet!
Az én egyetlen barátom és szerelmem is egyben a Koccintós, a világmárka, a borok királya, a királyok bora. Nélküle nem tudnék meglenni, olyfinóóm!
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos választ... :D
2015. szept. 26. 16:42
15/19 anonim válasza:
Az ember csak akkor lehet boldog egy párkapcsolatban,ha alapvetően megelégedett, boldog ember. Mert a párkapcsolat nem arra való, h behozzuk a másikon, ami hiányzik az életünkből. A barát kicsit más kérdés, a barát tükör: arra való, hogy mellettünk legyen, ha gond van, ha velünk van gond, helyrerángasson. Lehetünk boldogok társak nélkül, ám az ember társas lény, szeretni született. Azt pedig önmagában nehéz. Fejlődni sem lehet egymagamban, mert nincs visszajelzés... De a boldogság belülről fakad, Istenből gyökerezik. Olvasd el, mit mond a Biblia, kik boldogok? Máté evangéliuma 5.részében. Érdemes elgondolkodni, mitől is lehetünk boldogok
16/19 anonim válasza:
Olvasd el a 25. Zsoltárt is. Érdemes a Zsoltárokat amúgy is olvasgatni - különös tekintettel a 139., 23., 32., 119. Zsoltárokra.
17/19 anonim válasza:
Szerelem, és barátok nélkül nem ér az élet semmit. Ugyan becsaphatjuk magunkat - mint én is - de koromnál fogva már vagyok olyan bölcs, hogy el tudjam ezt fogadni, és ne csapjam be magam. :) Ja, mondjuk fiatalon mindig azt beszéltem be magamnak, hogy ami van az épp miért jó nekem - de nagyon - és ez kellett is ahhoz, hogy el tudjam viselni, sőt jól érezzem magam, de nem az igazi, higgyétek el. A szerelem a legfontosabb, még akkor is, ha sok csalódásod volt, majd ha az igazi szerelmet megtaláljátok magatokban, később rájöttök, hogy az volt a legszebb az életetekben.
18/19 anonim válasza:
Attól függ kinek mi a boldogság. Alapvetően szerintem nem, de ha nagyon a témába ásunk, akkor valamilyen pszichopatáról tudom elképzelni, hogy a maga módján boldog lehet ilyen feltételekkel.
De a probléma az, hogy nem tudjuk kinek mi a boldogság. És miért lenne más boldogság az, ha valaki a pénz miatt érzi azt és van aki egy feleség miatt mondjuk? A maguk igényei szerint kell ezt vizsgálni. Ha valakit az állatok nevelnek fel, mert mondjuk kiskorában az őserdőbe keveredett egy balesetben, akkor az szerinted az emberek között vagy az állatok között érzi jobban, boldogabban magát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!