Mi a véleményetek az olyan gyerekről aki azt mondja az orvosnak hogy beteg és kiírja?
Megvan a maximum, amennyit hiányozhatsz. Ha azt túlléped, akkor ismételned kell az osztályt.
Egyébként én egy tanévben általában 4-5 hetet hiányoztam így. Bár én valóban sokat voltam beteg.
Ha a tanuló igazolt és igazolatlan mulasztása egy tanévben együttesen meghaladja:
- a 250 tanítási órát,
- a szakmai elméleti tanítási órák 20 %-át,
- egy adott tantárgy tanítási óráinak 30 %-át,
és emiatt teljesítménye a tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen. Ezt a nevelőtestület akkor tagadhatja meg, ha az igazolatlan mulasztások száma meghaladja a 20 tanítási órát, és az iskola eleget tett az értesítési kötelezettségének. (Az osztályozó vizsga megtagadása azt jelenti, hogy évet kell ismételnie.)
Ha a tanuló mulasztásainak száma már az első félév végére meghaladja a meghatározott mértéket, és emiatt teljesítménye nem volt érdemjeggyel minősíthető, félévkor kell osztályozóvizsgát tennie, egyébként az augusztusi javítóvizsga-időszakban.
20/2012 (VIII. 31.) EMMI rendelet és a szakképzési törvény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!